Pages

Thursday, June 25, 2015

RAMADHAN KALI INI

Assalamualaikum...
Today 8 Ramadhan 1436H. Alhamdulillah.. dapat menyempurnakan ibadah puasa dengan sempurna setakat ni.. hehehehe setakat ini la kan... untuk hari-hari depan belum tentu. Biasa lah special jadi wanita ni ada hari-hari tertentu dapat ABC.. bukan Air Batu Campur tapi Allah Bagi Cuti hehehe.. bak kata kawan aku sorang ni (kalau dia baca ni mesti dia gelakkan.. dah tau dah.. dapat imagine dah macam mana kalau dia gelak). Bila Allah dah bagi cuti tu, jangan lupa ganti ea.. kena ganti sebab WAJIB ganti tau..

Pengalaman berpuasa last year, aku berbadan dua... kalau diingat balik 1st week puasa memang macam budak-budak baru belajar puasa.. lembik habis plus muntah-muntah bagai.. sebab aku ni gastrik.. 1st day puasa memang angin teruk, sampai termuntah gitu.. tapi alhamdulillah tahun ni tak de rasa muntah-muntah. Lega alhamdulillah..

Pengalaman puasa tahun ni, puasa dikala Adam masih breastfeed. Adam baru 6bulan. Lain pulak senarionya.. 1st dan 2nd day Alhamdulillah cergas, sihat walafiat.. tapi masuk hari ke3 hingga ke7.. nauzubillah... energy habis langsung... balik kerja sampai rumah melepet terus.. energy dah sampai tahap maximum low.. tapi Alhamdulillah jugak sebab perut tak de rasa lapar.. mungkin sebab aku amalkan pati delima gulsan. Gastrik kan... kena la ambik apa2 supplement untuk kurangkan angin dan rasa lapar..

Ya Allah.. 
Mohon berikan aku kekuatan untuk terus berpuasa hingga ke penghujung 
Ramadhan ini. Ya Allah.. 
Kerana belum tentu aku akan bertemu Ramadhan akan datang.  :'(
Amin..

Akhir kata... Selamat menyambut ramadhan ea korang
#kosongkosong
hehehehe

1 comment:

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: