Pages

Monday, February 9, 2015

SURI RUMAH SEPENUH MASA

Assalamualaikum.. Bersiaran lagi tengahari ni.. Alhamdulillah.. ADAM tido.. walaupun bunyi apa ntah kat atas ni.. org baiki rumah agaknya... bunyi yang agak kuat... sehinggakan mengganggu cuping telinga aku ni.. Tapi syukur ADAM tak terjaga dari tido.. Ngantuk sangat agaknya tu.. kalau tak mahunya kejap kejap terjaga.. Tido diganggu kan.. mana boleh tido..

Rutin setiap pagi.. Bangun SOLAT SUBUH, terus masak breakfast untuk Alisha Dan En Hubby.. Every day Alisha mesti kena bawa bekal.. Sian kadang-kadang lapar.. Breakfast pagi di Tadika Biskut je kot (not sure.. tak pernah tanya, agak-agak je :-P ) Alhamdulillah.. sekarang aku kena biasakan diri dengan suasana nak berkeja nanti.. Ye la kena bersiap sedia dari awal kan.. Takut-takut nanti tak terkejar nak uruskan 2 orang baby.. Alisha walaupun dah besar.. tapi still baby bagi kami.. sebab manjanya... Aduhaiiiiiiiiiii.... tak tahu nak cakap... Rasanya kalau dah start keje nanti, kul 5 or 5.30 pagi dah nak kena bangun.. Takut tak sempat nak prepared breakfast.. or tak sempat nak bersiap.. sebab Si Adik ADAM tu selalu bangun awal.. Kul 5.30 tu dah jaga.. kena susukan dia dulu bagi dia tido... then baru boleh buat apa yang patut.. Lepas prepared breakfast terus masak untuk makan tengahari.. Senang.. Nanti tak de la kelam kabut nak masak kan.. Weekday or weekend ni la rutin aku... 

Usia ADAM hari ni dah masuk 53hari, tapi aku masih berkurung dalam rumah, belum nak keluar lagi. Tengok la.. maybe this weekend bawa Alisha dan ADAM jalan-jalan.. Sian jugak dengan Alisha... Dah lama tak jalan-jalan since aku bersalin haritu... Sabar ea SAYANG....

Erm... Seronoknya jadi surirumah sepenuh masa ni... Lapang je dada dan fikiran.. tak terganggu dek bunyi telefon yang berdering-dering kat opis tu.. dengan suara agen/klien bising-bising itu ini... dengan another department lagi yang selalu nak menyusahkan hidup kami di ICT ni.. hu hu hu.. bila akan berakhir semua tu... JaAWAPANNYA adalah INFINITI.... tiada titik penghujungnya.. begitulah selamanya selagi tak pindah jabatan or naik pangkat.. Hari-hari akan hadap benda yang sama... But.... yang paling best kat opis aku adalah friendship... Itu je tak boleh nak cari.. Kalau pindah jabatan lain maybe ini akan terkenang-kenang.. 

Perut berkeroncong... Now asyik lapar je.. Non Stop makan.. Lepas bersalin aritu berat dah back tu normal... Jangan kan nanti naik opis.. Dah jadi Bam Bam... Oh.. TIDAK.... 

OK.. bye... nak makan kejap.. perut harus diisi sebelum Baby ADAM terjaga.. Bunyi orang bertukang kat atas ni macam tak de tanda-tanda nak berhenti... Tak nyaman nak mengarang kat blog ni.. BTW.. enjoy reading... Bye...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: