Pages

Wednesday, February 11, 2015

PETUA UNTUK HILANGKAN KEMBUNG / ANGIN UNTUK IBU DAN BABY

Assalamualaikum.. Buat apa tu uols!!! Aku baru siap masak.. Arini lewat sikit masak.. sebab baby Adam bangun awal pagi tadi.. tak sempat nak masak lunch sekali.. sempat buatkan breakfast untuk kakak jer...

Yeay!!! Gud news... My Hubby akan pindah opis... hari khamis ni last... Isnin haritu En Hubby kena standby kat opis baru, sebab diorg dah start pindahkan barang-barang.. erm..... Apa yang happy sangat tu??? Hi hi hi.. of coz la happy sebab Opis En Hubby dengan opis aku dah dekat... Let say nak lunch sama-sama boleh jer tak yah bawa keta dah.. Jalan kaki jer... hi hi hi.. berangan kan.. Aku memang suka berangan... sebab berangan tu free.. tak kena bayar... Tapi tu la.. dalam happy happy ni.. nak kena plan balik jadual masuk opis ni... nak kena susun balik jalan nak pergi kerja.. nak kena hantar adik dulu.. lepas tu kakak.. lepas tu mama and last sekali En Hubby.. tapi kesiannya En. Hubby nak kena berebut parking.. Pack betul parking kat situ.... aduhaiiiiii... jenuh la nanti kan.... dah la masuk keje kul 8.30 time ni parking kosong jangan mimpi lah kan.. melainkan block keta orang..

Isk isk isk... tak baik mengeluhkan.. Dugaan kecil je tu.. Setiap perkara yang berlaku mesti ada sebabnya kan... so.. lemparkan jauh-jauh fikiran negetif tu... baru la happy dan ceria-ceria selalu..

Korang buat apa? Kalau member-member aku kat opis ni mesti busy kan... erm... Boring pulak dok sorang-sorang kat rumah... Tekak ni macam-macam teringin nak makan... aishhhhh.... kena kuatkan hati ni.. mesti kena pantang makan lagi.. kalau tak nanti aku yang susah... pada aku mungkin OK.. tapi baby Adam nanti macam mana.. kang buatnya kembung ke sakit perut ke.. tak ke susah aku nanti... mencegah lebih baik dari merawat kan (^_^) so selagi boleh elakkan... elak kan je la.. Alhamdulillah... setakat ni Adam tak de amsalah kembung perut... Macam mana nak elakkan kembung perut ni.. Salah satu yang aku amalkan minum air halia.. ni En Hubby yang buatkan.. Dia ketuk halia.. banyak pun tak pe.. then masukan dal periuk.. tambah air.. then masak sampai mendidih... Bila nak minum tambah gula je.. buat banyak-banyak boleh repeat.. bila nak minum just panas kan je.. Simple kan... Bagi ibu-ibu yang selalu ada masalah ni... boleh la try macam ni.. Aku amalkan ni sejak hamil lagi... Insyaallah... semua angin keluar....

Actually aku tengah siapkan sumthing untuk Adam.. hi hi hi.. saja nak try buat.. Hope menjadi... Ok uols.. take care.. and for my friends.... i miss u all...... hope boleh gathering "kita-kita aje" nanti...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: