Pages

Tuesday, February 25, 2014

TUDUNG THAI SILK MURAH

Assalamualaikum...

Hari ni hati ada ceria.. Lunch tadi dating dengan En.Hubby... dah lama sangat tak dating sama-sama.. 

Sebelum lunch tadi, terasa boring yang amat sangat.. tak tahu nak buat apa.. Dua-dua member tak de.. jiran sebelah ni pun tak de.. g klinik katanya.. tapi sampai sekarang belum nampak mukanya... time off ke EL aku pun tak pasti.. bgtau dalam group melalui whatsapp je.. 

Tak de keje??? aishhhh mana boleh tak de keje... asal datang opis je, keje mesti menimbum.. tapi biasa la.. tak kan straight je nak buat keje... berpinar mata ni nanti.. dah la mata ni pun dah rabun..kang menambah lagi power cermin mata ni.. jadi tengahhari td... g la ambik angin.. cerahkan pandangan.. dating-dating, chating-chating manja dengan En.Hubby.. Yang bestnya En.Hubby  bawa g makan dekat tempat favourite aku iaitu Restoran Rimba, PKNS Bangi.. Aku paling suka minum air durian belanda kat sini.. ini yang aku suka ni.. tahu je tekak isteri dia macam mana... dan memang teringin sangat nak minum air durian belanda tu...

Sampai opis tadi awal lagi..belum pukul 2.. dekat AG ada jualan..biasa time gaji memang selalu ada jualan.. aku pun memang niat nak cari tudung.. dah lama sangat niat nak mencari tudung ni.. tapi tak de yang aku nak... puas mencari.. My.Hubby bawa pergi sampai ke bangi nak  cari tudung ni je.. alih-alih hari ni ada pulak di jual kat AG ni.. 


Bila dah jumpa.. apa lagi banyak la yg aku rembat... Harga RM5 je sehelai... ni la tudung thai silk yang aku jumpa dan paling murah.. sebelum ni jumpa jugak tp paling kurang pun RM10..

tak sabar nak balik tunjuk dekat My.Hubby.. punya la jauh mencari alih-alih jumpa kat sebelah opis je..

Friday, February 14, 2014

SEMOGA SEMUANYA BAIK-BAIK SAJA

Assalamualaikum...

Bila tengok "Dashboard" Blog ni, rupanya banyak entry yang aku karang tapi masih "draf". maksudnya masih belum selesai di karang.. Asal nak karang je banyak pulak halangan nya...

Lunch tengahari semalam makan dengan husband.. sambil-sambil nak COD shaklee di presint 15, kira boleh la lunch sekali. Sekarang dah jarang keluar lunch sama-sama.. kadang-kadang ada jugak husband ajak.. tp time macam tak sesuai la pulak.. dan lepas ni mungkin lagi kurang sebab, husband dah start busy, nak kena prepared untuk pilihanraya DUN Kajang pulak.. Banyak yang kitaorang dah plan untuk bulan 3 ni... nak pergi bercuti la.. itu la... ini la... nampaknya mcam tak kesampaian la nanti.. pilihanraya dun kajang ni pulak datang dengan mengejut... 

Sambil-sambil lunch semalam, husband ada cakap.. sesuatu yang terlalu menyentuh perasaan aku sehinggkan gugur air mata didepan dia.. tetiba ayat yang keluar :

"Abang tak tahu kenapa dengan abang ni sekarang, tapi ayang mesti jangan tinggal solat, solat yang paling utama, benda lain ayg tak buat abang tak marah. Tapi kalau ayang tertinggal solat ayang kena ganti balik, dan kadang-kadang kita tak teringat zaman-zaman dulu kita kita pernah tertinggal solat atau tak... jadi selepas selesai solat setiap fardhu, abang akan qada solat, walaupun hari tu kita tak tinggal solat.. Dengan harapan untuk ganti balik solat-solat yang kita pernah tertinggal.. Allah terima ke tak?? tak per.. yang penting Allah nampak kita buat.. Jadi kalau boleh abang nak ayat buat perkara yang sama. Abang cakap ni sebab abang takut abang pergi dulu dari ayang, nanti abang tak boleh tolong ayang dah"

Ya Allah.... dengar je dia cakap macam ni terus laju je air mata ni gugur... Husband aku memang selalu nasihatkan aku... macam ni la cara dia nasihatkan aku.. nada yang bersahaja macam ni, Alhamdulillah... aku boleh terima cara dia nasihatkan aku selami ni, sejak mula kitaorang kawin.. Tapi tak pernah dia cakap abang risau abang pergi dulu.. Ya Allah tak sanggup dah nak rasa kehilangan.. perasaan sedih kehilagan bonda pun masih belum hilang...

Ya Allah... aku mohon semuanya dalam keadaan yang senantiasa dibawah lindunganmu Ya Allah, seperti nama puteri kami yang kami namakan "Nur Alisha" - Cahaya Yang Di Lindungi

Tujuan kami bagi nama ni pun sebenarnya supaya "Nur Alisha" akan sentiasa dilindungi oleh penciptanya.. Memang niat dihati nak letak nama panjang-panjang.. Tapi bila fikir balik cukup la sekadar Nur Alisha.. bila kitaorang panggil dengan nama Alisha.. maksudnya kami memanggil dengan 'Yang Di Lindungi".. 

Mungkin apa yang husband cakap tu perasaannya sahaja.. InsyaALLAH semoga semuanya dalam keadaan yang baik-baik saja... Amin..

Wednesday, February 5, 2014

KEMBALIKAN SEMANGAT AKU..

Assalamualaikum...
erm... ntah kenapa rasa hati ni macam tak keruan.. dah 2 hari rasa macam ni.. Semalam pagi-pagi dah sentap dengan ofismate.. arghhhhh.... stress.. padahal bukan la teruk sangat pun.. dan bukan lah benda besar sangat pun yang perlu diperbesarkan.. erm.. maybe sebab dalam hati ni tak berapa tenteram sangat lately... Ya Allah.. jangan la tersasar dari azam tahun ni.. Walaupun ada jugak beberapa azam tahun ni terpesong sikit dari landasan.. tapi harap-harap dapat diperbetulkan balik...

Arini pun macam dah tersentap sikit... adoiiiiiii... kenapa la hati ni mudah sangat nak kecil hati.. dan mudah sangat terasa.. aku kena kembalikan balik semangat awal tahun yang aku dah azamkan sebelum ni..

 OK.. now i want to relax and remind myself. Setiap orang tak sama pandangan dan tak kan sama pendapat. Bak kata orang... lain hati lain akalnya.. rambut sama hitam.. hati lain-lain.. Semua orang ada kehendak dan keinginan yang berbeza.. cuma sejauh mana perkara itu membawa pengertian dan kebaikan pada kita, hanya kita sendiri yang boleh nilai.. Kita adalah makhluk yang paling istimewa kerana diberikan akal fikiran untuk berfikir.. Fikir lah sebaiknya untuk membuat pilihan yang terbaik untuk diri kita sendiri. Bukannya untuk orang lain hanya untuk diri kita.. yang penting selagi pilihan kita baik dan yang terbaik buat kita.. Itu lah jalan yang perlu kita lakukan dan kita lalui. Jadi pedulikan apa sahaja yang orang cakap, selagi apa yang kita buat tidak bercanggah dengan syarak dan diri kita sendiri... Pendek kata.. mulut tempayan boleh ditutup.. mulut manusia???? Pandai-pandai lah menilai diri sendiri.. sebelum kita menilai dan mempertikaikan apa yang orang lain buat.. Ini kerana, tak semua apa yang kita buat ada betulnya... Setiap manusia ada kelemahan... kadang-kadang kita perlukan orang disekeliling kita untuk kita perbaiki diri..

Aku lebih suka meluahkan di Blog daripada luahkan di FB... kerana ini adalah cara aku... dan aku lebih selesa menconteng di blog daripada menconteng dinding FB.. 

Apa yang penting..... kita happy dengan hidup dan diri kita... Selagi apa yang kita buat adalah di landasan yang betul... Amin