Pages

Friday, October 10, 2014

PROJEK BARU


Alhamdulillah... akhirnya barang yang dinanti-nantikan sampai jugak ke tangan.. Dah lama tunggu tak muncul-muncul.. tapi hari jumaat, hari yang penuh barakah ni, sampai jugak kepada tuannya.. Lega.. Insyaallah... projek baru bakal menyusul... wah!!!! bunyi macam projek besar je kan.. projek untuk diri sendiri je... mana tahu kot-kot boleh pelan-pelan kayuh untuk bisness nanti (^_*) marah En.Hubby nanti.. kang dikatanya dah kurang masa untuk dia dan anak-anak... aishhh... mana boleh macam tu.. apa-apa family first la kan... InsyaALLAH... akan dipastikan semuanya terurus dan tak terabai k... 

Teruja....... macam tak sabar nak mula kan projek... 

OK... nak beralih topik kejap... 
Pengalaman preggy....  Now dah 30minggu.. bila dah masuk minggu ke30, hati makin cuak + berdebar-debar... Rasanya kalau boleh dengar degupan jantung ni.. maunya sebatu dah boleh dengar... ha ha ha over sangat... tapi serius... cuak beb!!!!... walaupun dah ada pengalaman sebelum ni, tapi masih takut... Now aku dah tak dibekalkan ubat 4 serangkai tu lagi... sebabnya HB tak naik-naik.. asyik maintain 10.6 je.. Last 2 week.. Doc tukar ubat biasa tu ke 'zinccofer' (mcm ni kot ejanya.. lupa la).. Lepas 2 minggu ambik zinccofer ni.. alhamdulillah.. bacaan HB naik ke 10.8... Fuh!!! lega.. kalau tak naik jugak... tak tau la ubat apa lagi yang Doc nak bagi selain dari bebelan merdu dari Doc yang aku kena tadah setiap kali HB tak naik. Ubat ni pun dikatanya ubat terkawal.. Hanya Doc je yang boleh bagi ubat ni.. Nurse tak boleh bagi..

Baby dalam perut mama ni pulak.. uishhhhhhh... aktifnya... sekarang.. dah kuat bergerak.. masa mula-mula dulu.. gerak-gerak biasa je.. tapi sekarang.. mashaALLAH... gerakan dia dah terasa kuat sangat.. sekarang Mama dah susah nak tido.. bukan sebab baby kacau mama.. tapi sekarang setiap hari pukul 3 atau 4 pagi.. mama mesti terjaga... bila dah terjaga dah tak boleh tido.. pagi tadi bangun pukul 2pagi sebabnya Alisha gatal-gatal... bangun sapukan minyak.. tak hilang-hilang gatalnya... sian pulak anak mama ni.. dah besar pun masih gatal-gatal lagi.. erm... susah hati mama... dah sapu minyak... gosok-gosok sikit.. akhirnya tido jugak anak mama tu kul 3.30 pagi.. aku pulak memang dah tak boleh tido.. jadi terus bangun.. sapu sampah, basuh baju, sidai baju, lipat baju... ada masa sikit lagi sebelum subuh solat tahajud + baca al-quran.. selesai solat subuh.. terus masak untuk breakfast anak mama... 

Selera makan sekarang... bukan main berseleranya... dah 2 kali kena warning berat naik over sangat... hi hi hi.. ye la.. kali ni tak de masalah selera makan.. tak sama masa mengandungkan Alisha dulu.. memang tak lalu makan langsung masa tu.. tapi aku paling ingat... En Hubby selalu buatkan sandwich sardin + mayonis... masa tu.. ini je yang berselera.. hari-hari En Hubby buatkan... Rindu jugak pengalaman masa mengandungkan Alisha dulu... Rindu jugak keletah Alisha masa baby dulu.. Rindu jugak pengalaman berulang alik kerja dari putrajaya ke KL naik ERL dengan perut yang boyot tu... Banyaknya pengalaman yang dah aku lalui... Rindunya.... Andai masa boleh diputar balik... erm....... nak putar ke masa bila ea? zaman kerja ke? zaman sekolah ke? zaman kanak-kanak ke?

Tempek gambar Alisha kat sini... Rindu Alisha...







**mama rindu alisha, alisha comel sangat, hope bila mama dah tak de nanti, Alisha buka blog ni dan baca isi hati mama, Sayang Alisha sangat-sangat**... 

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: