Pages

Friday, September 12, 2014

REWARD YOURSELF

Assalamualaikum....

Sekejap sahaja, hari ni dah hari jumaat. Terlalu cepat masa berlalu minggu ni.. Hari ni agak Busy kat opis untuk preparation training dan preparation projek validation some of field dalam sistem... And next week adalah minggu yang super busy.. Erm... Maybe Yes!!!... Maybe Not!!!if everything ran smoothly.

Reward Yourself???
Kadang-kadang ada benda yang kita teringin sangat nak beli... Dan tetiba tu jugak la kewangan merudum... adoiiii aiiiii... So macam mana nak buat??? 
Ada satu hari ni, sambilbreakfast kat opis, borak-borak.... and one of my friend cerita kawan dia akan saving RM5 kalau dia dapat duit RM5.. 

CONTOHnya.. kita beli barang guna duit RM10.. harga barang maybe dalam RM2.50.. so ada baki RM7.50.. dan penjual tu bagi sekeping RM5 + RM2 + RM0.50 = RM7.50. So RM5 tu dia akan simpan sampai banyak mana dia nak... then dia akan beli la apa yang dia impikan...

Erm......... Menarikkan!!!!!!

Sejak 2 minggu lepas aku dah start kumpul RM5 ni tau... and now baru dapat RM20... hi hi hi... OK la kan.... sikit-sikit... lama-lama jadi bukit.... dan kalau still tak guna... lama-lama jadi gunung (*_^)


hihihihihihi... ni la hasil sejak 2 minggu lepas... harap-harap akan bertambah..

6 comments:

  1. kikiki....wah..terabek..dah start simpan..
    nora nak buat gak...x buat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi... harap2 dapat la kumpul banyak..

      Delete
  2. sis elya pun suka kumpul duit rm5 ni...simpan2 lama2 bnykkk ..sonok tgkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la kan.. bila dah banyak seronok tengok...

      Delete
  3. bgus2.. lya tiap2 hari kumpul rm1.. tp setiap ada baki syiling lya akan simpan..satu lg..bila dpt gaji lya akan ambik rm10-20 masuk sini jugak.. dah 2 thn lya wak camni..biasa bila akhir tahun dpt dekat rm800++ gak..tgk cam sikit kan..bila kumpul2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!!!!...... banyak jugak tu RM800++
      insyaALLAH.. harap2 simpanan ni bertambah

      Delete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: