Pages

Monday, June 2, 2014

BAWAL AIDIJUMA - AJ

Assalamualaikum.. 

Bawal Aidijuma menjadi kegilaan budak-budak opis lately... Sebelum ni pun ada jugak dok intai-intai.. paling berkenan bawal aidijuma yang floral.. dulu-dulu la.. since tahun lepas.. tapi tak pernah beli pun.. Tadi di jadikan kebetulan.. masa event festival belia 2014 ada yang jual bawal aidijuma.. RM15 sehelai.. tak nak lepaskan peluang untuk kumpul koleksi aidijuma.. jadi aku rembat juga 2 helai.. seriusly.. kain dia cantik dan mudah nak pakai.. dan 2 helai lagi present from my frenz..

Buat masa sekarang ni la koleksi yang aku ada..ni buat masa sekarang.. OK.. that means.. untuk masa-masa akan datang memang akan bertambah la kan :-) My En Hubby pun suka tengok aku pakai... hi hi hi... itu yang paling penting..

Aidijuma ni boleh dipakai dan boleh dikatakan mampu milik la.. 

Sebab :
1. Harga agak berpatutan
2. Saiz yang agak lebar.. Sesuai digunakan untuk mereka yang ingin menutupi data..

ini depends pada orang la kan.. tapi ini pendapat peribadi aku sendiri. Lain orang lain pendapatnya.

Kat mana nak beli bawal aidijuma ni??
Bagi yang berminat membeli online dan tak nak bersesak dengan orang ramai boleh beli di online shop aidijuma : http://www.aidijuma.com/

http://www.aidijuma.com/

 atau
boleh ke concept store aidijuma yang berdekatan dengan tempat anda. lokasi seperti di bawah ni :


The Curve  : Lot 99,Ground Floor , The Curve Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor. 

Central Market : M-30, Mezzanine Floor, Central Market, Jalan Hang Kasturi, 50050 Kuala Lumpur.

Mydin Mall Meru Raya : Lot No. GB-11, Mydin Mall Meru Raya, PT229412, Bandar Baru Meru Raya, Mukim Hulu Kinta, Daerah Kinta, 30020 Ipoh, Perak

Sunway Carnival Shopping Mall : SK-11, Second Floor, Sunway Carnival Shopping Mall, 3068 Jalan Todak, Pusat Bandar Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang

Plaza Angsana : Lot P2/22A, Level 2, Plaza Angsana, Pusat Bandar Tampoi, Jalan Skudai, 81200 Johor Bahru

Mydin Mall MITC Melaka : Lot GB-08, Jalan Lingkaran, 75450 Ayer Keroh,
Melaka

Berjaya Megamall : Lot CK6, Ground Floor, Jalan Tun Ismail, 2500 Kuantan, Pahang

Alor Star Mall : B-11, Basement Floor, Alor Star Mall, Kawasan Perusahaan Tandop Baru, 05400 Alor Setar, Kedah.

UOne Borneo : Unit No. G-354, Ground Floor 1 Borneo Hypermall, 88450 Kota Kinabalu, Sabah

KB Mall : Lot 2.41, Second Floor, KB Mall, Jalan Hamzah, 15050 Kota Bharu Kelantan

Maju Junction Mall : Kiosk B Lower Ground Floor, Maju Junction Mall, 1001 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur

Bukit Jelutong : No. 30 Jalan Astaka U8/84A, Bukit Jelutong 40150
Shah Alam, Selangor

Sungai Petani : Lot 8, Tingkat 2, Aman Jaya Mall, No. 1 Jalam Jati 1, 08000 Sungai Petani Kedah

Universiti Malaya : Lot 4, Ginza Street, Kompleks Perdana Siswa, Universiti Malaya, 50603 Kuala Lumpur.

Kuala Terengganu :  Ground Floor, Lot 3898 Jalan Sultan Sulaiman, 2000 Kuala Terengganu, Terengganu.

Batu Pahat : Lot 1.03A, First Floor, Batu Pahat Mall, Jalan Kluang, 83000 Batu Pahat, Johor.


Setakat ni yang aku tahu aidijuma ada 3 koleksi :
- Wide Label - boleh dapat dalam RM10 @ RM9 sahaja, time aidijuma buat promosi online
- Red Label - dulu harga nya agak mahal.. Tapi now dekat online boleh dapat RM35
- Black Label - Price Lebih kurang macam Red Label



OK.. 
pernah jugak one of my friends hantar kuiri ke Aidijuma apa beza beli online dan jugak beli dekat concept store dia..

Bezanya :
1. Beli Online harga lebih murah. 
2. Beli di concept store kita boleh pilih dengan lebih baik sebab kita melihat terus material dan warna, sebab kadang-kadang warna yang kita tengok di online tak sama dengan diluar.. maybe sebab teknik pencahayaan..

so.... happy shopping

2 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah.. Rezeki orang bagi... Rezeki kan pelbagai bentuk :-)

      Delete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: