Pages

Monday, March 10, 2014

REZEKI ITU DARI ALLAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Betul orang cakap, selagi kita usaha insyaallah ada ganjaran yang Allah berikan.. Aku sendiri tidak terkecuali dalam situasi ini.. Aku join bisness shaklee sebagai Distributor Shaklee pada 15/03/2013. (boleh like My FB Page Shaklee by Khaiza disini..)

Mula detik tu aku mempromosikan produk-produk shaklee yang rata-rata rakyat Malaysia mengamalkannya (tidak semua, tapi kebanyakkan mengenali produk ini).

Biasalah.... bila sale kurang, mood mesti down... tapi percayalah, selagi kita usaha dan sentiasa tawakal insyaallah ganjaran akan ada.. Cuma masanya cepat atau lambat.. Allah dah aturkan yang terbaik untuk hambanya.. Dan yang paling penting, jangan sesekali pernah terintas di fikiran untuk bersangka buruk dengan ALLAH... jangan selalu merungut.. Ini apa yang diajar dalam Group Shaklee yang aku join... Alhamdulillah selain daripada ilmu tentang produk shaklee aku juga dapat serap serba sikit ilmu tentang motivasi diri dan cara untuk tangani kerenah customer.. Alhamdulillah group yang aku join ni banyak bagi bimbingan kepada aku dan member-member dalam group shaklee... 

Dalam bisness shaklee ni, penting untuk kita dapat atau join group yang boleh membantu kita sama-sama dalam bisness shaklee.. Sudah semestinya 1st time join kita memang tak de knowledge langsung pasal produk-produk shaklee dan bagaimana cara nak consult customer.. Jadi dalam group ni la yang kita banyak belajar dengan senior-senior kita.. Alhamdulillah.. kalau kita praktik kan apa yang di ajar, InsyaALLAH rezeki tu sentiasa ada..

Harini tergerak hati nak cek sejarah belian yang aku dah buat untuk bulan Mac ni.. Yup... memang ada je customer aku yang pergi ambik sendiri di branch atau HQ shaklee dengan menggunakan ID aku.. Katanya jimat postage dan barang boleh dapat terus.. Ya!!!! aku pun menggalakkan begitu kerana semua customer aku yang menggunakan ID aku boleh mandapatkan harga ahli.. Jadi lebih jimat kan.. Tapi selalunya jumlah belian biasa-biasa saja.. tapi kali ni amount belian diluar jangkaan aku.. 

TOTAL Belian RM335, selalunya customer aku beli paling tinggi pun RM130 macam tu jer, tp kali ni item yang dibeli pun banyak.. Alhamdulillah.. ini lah dinamakan rezeki.. Rezeki dari ALLAH untuk hambanya..


Setiap rezeki akan ada selagi kita usaha.. insyaALLAH.. semuanya ketentuan ALLAH.. Alhamdulillah... Terima kasih Allah..

Bagi yang ingin membeli sendiri di branch atau HQ shaklee boleh la guna ID aku (seperti detail dibawah)  bagi membolehkan anda mendapatkan harga ahli :-

ID : 932713 
Your Beauty & Health Consultant
FB personal : Pengedar Shaklee

Dan bagi yang ingin join group kami juga dialu-alukan.. Daftar sebagai distributor sekarang dan kami akan guide anda.. Insyaallah..

2 comments:

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: