Pages

Monday, January 20, 2014

WISH LIST

Assalamualaikum,

Toady is MONDAY.. and today i'm alone... BUT it's OK.. everything run very smooth.. Kedua-dua partner arini non hado di opis.. Yang seorang bercuti-cuti Malaysia.. Dan yang sorang lagi Melaporkan diri ditempat kerja baru.. Istilah lain.. "Kawan aku nak pindah".. Hope both of you enjoy...

KERJA???.. of course bila u sorang-sorang call berdering bertali arus bagai tiada waktu hentinya.. 3 phone u kena handle sorang.. can u imagine.. tapi OK je.. sebab dah biasa jugak situasi macam ni.. Waktu sibuk.. sibuk jugak la.. tapi bila waktu lenyang.. sempat jugak layan "Arianna Rose" 

Macam best je nama "Arianna" ni.. erm maybe save this name for my 2nd child.. ihik ihik.. Tetiba..

Hai.. entah la... arini rasa macam kat opis ni tak de aircond.. rasa sesak semacam je ni.. hidung pun dah mula sok sek sok sek.. dont know why.. may be feeling tengok "Arianna Rose" tadi tak habis lagi kot.. Uols jangan tak tahu.. aku ni jenis yang emo terlebih.. terikut-ikut dengan watak yang ada dalam drama tu.. itu OK lagi.. ada nya sampai terover feeling aku lak yang ada dalam drama tu.. tetiba dok sebelah keith foo.. ha ha ha.. tak de la.. mana ada sampai macam tu sekali.. itu over sangat tu..

Actually.. niat dihati nak story benda lain.. tapi kenapa lain pula yang ditaip kat entry ni.. hi hi hi..  It's ok.. untuk modal entry kali ni kita forward ke next entry.. so release sikit kepala otak nak pikir.. 

Sebenarnya tahun ni banyak sangat wish list yang aku nak tunaikan.. terlalu banyak.. And hope end of this year.. separuh daripada hasrat aku ni akan tertunai..

What i want this year???? Sebenarnya simple je.. tak de la wish yang heavy.. just want to:
- Lepas ni solat mesti diawal waktu, kalau tidak diawal waktu pun maybe tak de la lewat sangat sehinggakan dah nak masuk waktu lain.. baru nak solat.. dah tak nak macam sebelum-sebelum ni.. Insaf..

- Setiap selesai SOLAT... Doa untuk arwah BONDA.. Ini mesti.. Dan wajib dibuat.. kalau aku tak buat benda ni, rasa macam tak boleh nak maafkan diri sendiri.. Coz what.. Setiap orang yang meninggal amalannya telah terputus.. apa yang menjadi bekal adalah amal Jariah/Sedekah dan doa anak-anak yang soleh.. Jadi aku mesti buat benda ni.. tak boleh tidak.. and no reason.. Dan more appreciate dan sentiasa akan call AYAHANDA lepas ni.. Jangan biar dia kesunyian.. Dan tak lupa juga doakan kesejahteraannya. Seriusly... until now.. still macam tak boleh nak percaya yang BONDA dah tak de.. Tapi hakikatnya.. "Ia... Bonda dah takde". Bila aku kenangkan ni.. Ya Allah.. bercucuran air mata.. Orang sekeliling maybe nampak aku kuat.. tapi aku adalah disebaliknya..

- Try to appreaciate orang-orang disekeliling aku... Try to be good and no more iri hati dan sebagainya.. Insya"ALLAH.. try my best to appreaciate all of my friends.. yang sentiasa susah payah selama ni dengan bantuan dan sokongan korang selama ni..  Tak kisah lah dari segi kerja or peribadi.. Thanks a lot.. tiada apa yang dapat aku balas untuk korang semua... Sometime feel sad... lepas ni.. salah satu bahu untuk aku merintih dan tempat aku tumpang suka duka dah tak de :-( Maybe itu pilihan yang terbaik untuk dia.. Hope group "kita-kita aje" masih bertahan...

- Menjaga lidah dengan amalan zikir dan kurangkan Gosip.. Kita kat office memang tak boleh nak lari dari perkara-perkara macam ni.. so apa yg kita boleh buat.. remind yourself. Insya'Allah..bila kita nak sesuai kebaikkan maka jadi baik lah ia..

- Sebagai isteri.. semestinya ingin tingkatkan apa saja kekurangan yg ada dalam diri aku ni.. Untuk suami dan juga for you my little princess.. "Nur Alisha"

Banyak lagi sebenarnya... Tapi rasanya yang ni most important..

K... jom sama-sama kita tunaikan hasrat 2014.. Insya'allah moga tercapai...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: