Pages

Monday, December 23, 2013

THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG

Hi...
Korang tak tengok belum filem 'The Hobbit : the desolation of smaug'?? 


Bagi yang belum tengok tu.. aku cadangkan pergi la tengok.. for me.. Best sangat.. aku boleh bagi 4/5 Bintang...

Tapi tu la.. agak frust jugak la.. bila ending filem ni tergantung.. Nak-nak pula orang macam aku ni yang jenis bukan penyabar ni kan... so kena tunggu lagi la untuk tahu kesudahan filem ni..

Wednesday, December 18, 2013

PERMOHONAN BR1M 2014 DIBUKA 23 DISEMBER HINGGA 31 JANUARI 2014

Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 akan dibuka dari 23 Disember 2013 sehingga 31 Januari 2014.

Penerima BR1M sedia ada tidak perlu mendaftar lagi, tetapi perlu mengemas kini maklumat peribadi termasuk alamat, maklumat anggota keluarga dan akaun bank.
 
Borang permohonan BR1M 2014 boleh didapati di pejabat cawangan dan pusat khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Jabatan Pembangunan Persekutuan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat atau dimuat turun melalui laman web LHDN di www.hasil.gov.my

Monday, December 16, 2013

SAVE THE DATE

actually i have made ​​a mistake on the last Friday.... erghhhhh.. memang giler... ha ha ha.. but today.. aku datang opis buat muka selamba.. ha ha ha..

Save the Date 17 Disember 2013 
(SAVE THE DATE ala-ala program walimatulurus che ta pula kan)
My Little Princess dah nak masuk tadika.. Aku register dekat Alif Ceria Presint 18. Senang dekat sikit dengan rumah.. actually tak de la dekat sangat tapi lebih kurang satu laluan ke ofis.. OK la sikit...

Last week dapat mesej dari admin Taska.. untuk ambil baju tadika.. Seriusly macam tak percaya je Alisha dah nak masuk tadika.. erm.. anak mama dah besar... Now Alisha sangat-sangat berminat dengan buku dan pen... OK... bagi pensil tak nak.. still nak pen.. adoiii aiii. bukan tak nak bagi pen.. tapi kadang-kadang seni kreatifnya tu tersasar ke dinding.. erm.. banyak kali kena warning ok.. nasib baik la tak berapa nak jelas sangat apa yg dia tulis dekat dinding tu.. selamat.. tapi dah tak suci bersih dah la dinding mama tu sayang... 

Ada sekali dia lukis mama dan abah... nampak juga la macam orang.. Tapi bila dua kali pandang.. erk..... tarik nafas dalam-dalam. berkata dalam hati.. macam ni ke rupa mama... teruknya.. Tapi tak pe lah.. as long dia dah berminat nak menulis dan melukis ok la.. ala lupa pulak nak snap gambar yang dia lukis.. or maybe next entry kot.. jika ada kelapangan...  

So.. esok save the date.. temujanji untuk ambil uniform tadika Alisha.. Really xcited, Tahun baru dan pengalaman baru. Everthing only for My Little Princess.. Sayang anak mama.. Hopefully Alisha well prepared untuk belajar ea sayang.. 

LOVE YOU SO MUCH..

 
 
 

MONDAY AGAIN....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Monday... Selalunya dikaitkan dengan "Monday Blues" dan selalunya reaksi kita adalah macam ni ha...

 Yes!!!!!! and now this my feeling... Malasnya nak datang keje.. 
Kan best kalau banyak cuti... hujung-hujung tahun ni boleh berjimba cuti kan..
:-)
NO.... NO.. NO.. tak baik macam tu (ayat ni Alisha selalu sebut)
Sebagai pekerja yang berdedikasi.. kena ubah cara tu OK..
(berdedikasi la sangat.. nak muntah plak rasanya)
OK.. jom kita tukar kan "Monday Blues" tu kepada 

 Jom bekerja... Happy Monday..
 

Friday, December 13, 2013

GAYA SI KECIL YANG COMEL

Salam Semua, Jom ceriakan pagi ni dengan video si comel n. Serius rasa terhibur


Wednesday, December 11, 2013

MAJLIS BERINAI ROZITA CHE WAN DAN ZAIN SAIDIN

Semalam berlangsungnya Majlis berinai rozita che wan dan zain saidin.. Nampak memang sangat meriah.. Tahniah untuk kedua-dua pasangan ni... Sama cantik sama padan.

this picture copy from www.limauais.com
 Tentang isu perkahwinan juta-juta ni, erm.. tak boleh nak komen apa-apa.. Itu Majlis mereka, dan itu kehendak mereka.. Setiap orang inginkan kepuasan sendiri. Sama-sama kita doakan yang terbaik daripada kita mengutuk dan menghentam mereka... Itu lebih baik..

 

Tuesday, December 10, 2013

COSMODERM PRODUCT - YEAR END SALE

Ramai yang cakap produk cosmoderm ni antara salah satu produk yang bagus dan halal. Juz nak share kat sini, set apa yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat.



Tea Tree Oil Series.
Set ni sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat.
 
Item-item :
Step 1: Cleanse
1. Tea Tree Cleanser
Gentle deep cleansing for the skin to remove oil, grime and dirt without depleting skin’s natural moisture. 


Step 2 : Tone
2. Tea Tree Toner
- An oil free toner that  helps to reduce sebum production and scar formation
- Use to refresh skin when is excess oiliness



TREATMENT
3. Tea Tree Purifying Mask
- Clarifies oily skin effectively by absorbing excess sebum secretions, toxins and impurities.
- Intensive treatment for acne and excessively oily skin.
- Use two to three times after Step 2
  
Step 3 : Pimple Treatment
Option A : For Sensitive Skin & Acne

4. Tea Tree Anti Blemish Gentle 
Treats acne with Tea Tree Oil natural antispectic, anti-fungal and anti-bacterial properties by clearing clogged pores and kill germs causing acne.
- Anti-Blemish Gentle : A solution for sensitive skin and acne (5-6 days). Oil control serum that can loosen blackheads

Step 3 : Pimple Treatment
Option B : For Stubborn Acne & Quick Treatment
5. Tea Tree Anti Blemish Xpress
Treats acne with Tea Tree Oil natural antiseptic, anti fungal and anti-bacterial properties by clearing clogged pores ang kill germs causing acne.
- Anti-Blemish X-press : An express solution acne and quick treatment (3-4 days)
Step 4 : Moisturiser
- An oil-free moisturiser that promotes cell renewal, helps fade scars and returns moisture to the skin.
- Promote biosynthesis of collagen for smooth and supple skin.



Sekarang ada promotion.. Dari 1 Disember hingga 31 Disember 2013
Boleh beli di farmasi
atau ke website cosmoderm di


Monday, December 9, 2013

DOUBLE STEM CELL

Adakah Anda Tahu Sejauh Mana Tahap Kesihatan ANDA ???
DOUBLE STEM CELL dapat MEMBANTU ANDA.. 




BAGAIMANA ???
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Phytoscience double STEMCELL dapat membantu membekalkan nutrien kepada sel-sel, menguat dan membaikpulih sel-sel yang lemah, rosak dan mati akibat proses penuaan,pemakanan, pencemaran (air & udara) dan kesan-kesan Radikal Bebas. Kelebihan Produk DOUBLE STEM CELL adalah ia berupaya mengatasi, merawat serta mencegah masalah & penyakit disamping bertindak membetul dan membaikpulih sel-sel yang rosak yang menyebabkan ia tidak berfungsi dengan betul.

Apabila sel-sel telah pulih dan menjadi kuat, sistem tubuh akan kembali berfungsi dengan efisyen dan normal, maka fungsi 'antibody' dan sistem imun, hormon serta proses nyahtoksin menjadi lebih sempurna dan efisyen menyebabkan punca-punca penyakit dapat dipulihkan. Inilah yang menyebabkan sistem badan berjaya memulihkan penyakit, melambatkan proses penuaan dan kita kekal sihat.

Penggunaan cara yang betul dan konsisten akan membantu anda:
● Memutih & menggebukan kulit wajah dan badan.
● Membantu mengurangkan kedutan pada kulit
● Menghapuskan jerawat.
● Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit
● Membantu menjadikan kulit halus, licin dan anjal
● Menghilangkan minyak berlebihan
● Melembapkan kulit.
● Menigkatkan daya penyerapan kolegen oleh badan
● Merangsang badan bagi menghasilkan lebih kolegen
● Membantu menguatkan sendi dan tulang
● Membantu bertindak sebagai anti penuaan
● Agen antioksidan
● Menjaga kesihatan dan jantung
● Mengurangkan risiko kanser & penyakit lain.

Amatlah disyorkan kepada mereka yang mempunyai masalah seperti berikut:
■ Gout
■ Kencing manis
■ Darah tinggi
■ Lemak darah
■ Anemia
■ Kulit sensitif
■ Sistem penghadaman lemah
■ Demam selsema
■ Mudah letih dan badan lemah
■ Tekanan
■ Kolestrol tinggi

KANDUNGAN DOUBLE STEM CELL:
1. Stem Cell Apple - Fungsi : Penghasilan Sel Baru, Antioksidan yang tinggi, Melindungi Pertumbuhan Semula sel Kulit, Pemulihan Luka

2. Stem Cell Anggur - Fungsi : Anti Penuaan, Perlindungan Dari UV, Meningkatkan kekuatan Sel Kulit

3. Ekstrak Acaiberry - Fungsi : Meningkatkan Metabolisma, Mengurangkan Berat Badan, Memperbaiki aliran darah, Menguatkan Jantung, Membekalkan Tenaga, Vitamin A, B1 & E

4. Ekstrak Blue berry - Fungsi : Vitamin A, C, E, K, Anti oksidan yang tinggi, Singkirkan Toksin & Radikal Bebas, Mengurangkan lemak & Kolestrol, Meningkatkan Sistem Imunisasi Badan, Membekalkan Tenaga

KEUNIKAN DOUBLE STEM CELL
- Cara pemakanan yang unik & tidak seperti biasa
- Supplemen yang diamalkan terus diserap ke salur darah
- Memenangi Anugerah Europe Innovation 2008 & 2012
- Dapat pengiktirafan GMP, HALAL, SIRIM
- Ada Perlindungan Insurans RM 3 Juta

Hanya buka 1 sachet & tuangkan serbuk di bawah lidah.. Kemam selama 15-20 saat.. SENANG JE, kn.. Disyorkan bagi penyakit kritikal 1 sachet sebelum tidur & 1 sachet selepas bangun tidur.

Siapa Yang Boleh Menggunakannya:
Sesuai utk Seisi Keluarga, Semua Peringkat Umur, Lelaki & Perempuan termasuk ibu mengandung & menyusukan, Vegetarian serta kanak-kanak

Friday, December 6, 2013

PROGRAM JOM MAKAN BUAH

Assalamualaikum,

Adoiiii penatnya.. baru lepas menjelajah di program jom makan buah di perkarangan Laman 1 Malaysia, Presint 2 Putrajaya. Bermula 6 Disember - 10 Disember 2013.








Thursday, December 5, 2013

ZARA ZYA KATANYA

Assalamualaikum,

Pagi ni, My En Hubby bekalkan aku nasi..  Lauk balance semalam tak habis.. tak plan pun nak bawa bekal.. tapi disebabkan My En Hubby dah siap-siap bekal OK je la... Jimat belanja rini..


Erm.. Lately pagi-pagi My En Hubby yang masak untuk Alisha, so aku bangun je.. memang terus mandi dan siap... Everything dari memasak sampai la prepare bag Alisha My En Hubby yang buat...

Today... memang plan awal memang nak pakai shawl.. kalau ikutkan My En Hubby dia suh pakai tudung 3 layer je.. nampak lebih kemas dan cantik katanya... tapi :-( aku tak berapa suka la tudung 3 layer tu.. nampak macam kembang jer... OK.. hari ni pagi-pagi siap awal-awal.. Then cuba shawl ni..

Pagi-pagi lagi My En Hubby cakap... 
"aikkkkk... Macam Zara Zya la".. 
 iye la tu... sebab kan pakai shawl terus jadi zara zya...

Seperti biasa lunch arini My En Hubby ajak ke alamanda, ada barang nak cari katanya.. Aku ok jer... i follow... christmas kan dah makin hampir... banyak la dekorasi yang diorg tengah buat.. cantik jugak la.. 

Now.. mood nak membaca kembali... So jom kita terjah library.. so ini la hasilnya...


   Jom membaca..

Tuesday, December 3, 2013

TIPS UNTUK DAPAT BE NUFFNANG

Assalamualaikum....
Alhamdulillah.. Setelah 3 Tahun aktif berblogging.. erm.. tak de la aktif sangat.. ada masa update ada masa bersawang jugak blog ni...

Setelah 3 Tahun dalam dunia blogging.. and finally.... Buffered Earning Nuffnang muncul jugak kat blog aku ni.. alhamdulillah... Dah macam-macam tips aku cuba.. tapi tak jgak berhasil.. ada org cakap kena rajin-rajin update profil survey.. dah banyak kali jugak update tapi tak de pulak BE ni menyinggah kat blog aku.. Tapi alhamdulillah... finally.. muncul 2 BE dalam blog ni... Syukur.. itu rezeki ALLAH... apa yang penting still continue blogging and rajin-rajin publish post / entry... Dan yang pasti kena pandai pilih keywood dalam setiap post/ entry kita.

OK...

LIPSTIK SIMPLY SITI

Assalamualaikum,

Aku adalah antara pengguna produk simply siti sejak 2010 (kalau tak salah la.. tak berapa ingat sangat). 1st time bukan aku sendiri yang beli.. Masa ni aku baru lepas bersalin. My En Hubby pula masa tu bertugas di Parlimen.. Then balik tu dia hadiah kan aku bedak compact simply siti.. Harga boleh tahan la.. RM59.90 kalau tak silap... Now aku still menggunakan bedak simply siti.. sebab.. dah tertarik hati dengan bedak ni sejak di kenalkan oleh My En Hubby sendiri...

baru-baru ni singgah watson.. saja-saja intai lipstik  simply siti.. semua koleksi lipstik ni ada nama judul lagu Dato Siti.. antara yang aku ingat lipstik nirmala... Ni antara pilihan warna yang ada.. boleh pilih dan suai padan dengan kulit dan bibir korang..


 Cantik kan... Aku pun tengah berkira-kira ni... 

p/s : IKLAN - sejak amalkan ESP Shaklee kulit nampak lebih putih dan gebu sikit :-P
bagi yang nak cuba ESP shaklee like dan PM ke Shaklee By Khaiza @ sms/whatsapp : 019-4296954