Pages

Thursday, October 31, 2013

KASIH SAYANG... MOGA BERKEKALAN

Assalamualaikum... 

Tetiba rasa lapar.. pagi tadi makan bubur je.. ala-ala orang sakit.. bubur dalam bahasa utara orang cakap 'moi' bukan amoi ea.. kalau dekat utara.. macam family aku sendiri makan moi ni dengan apa2 makanan yang lebih malam td.. gulai ke.. sambal ikan bilis ke.. kadang-kadang kalau tak de apa sangat makan dengan ikan goreng, campur kicap sikit dan kalau ada sambal belacan pun jadi.. sedap sangat.. tapi makan bubur ni tak kenyang sangat la.. walaupun perut aku ni kecik je... tp tetap tak rasa kenyang sangat.,,

OK... back to tajuk entry hari ni "Kasih Sayang... Moga Berkekalan"

Hari konvo En Hubby dah selesai.. alhamdulillah.. everthing berjalan dengan baik dan lancar.. tapi tak sempat nak story kat sini lagi.. Maybe next entry kot.. insyaallah.. moga kesempatan tu ada..

Tengahari semalam temankan My En Hubby hantar mak dan ayah mertua ke KLIA.. Naik MAS.. kali ni ambik premium seat... saja bagi keselesaan pda diorg.. tapi duit tiket abang ipar yang sponsor.. hi hi hi.. total untuk 2 orang RM250 sahaja.. OK la kan... 55 minit dah sampai kuala terengganu.. kejap je kalau nak naik bas... penat jugak.. 

Kitaorg hantar naik ERL transit je.. malas nak drive kata My En Hubby.. aku OK jer... mana-mana pun boleh.. janji semuanya OK.. 

On the way balik dah tinggal berdua je dalam tren tu.. tetiba My En Hubby jadi romantik.. sebelum ni pun romantik.. tapi tak de la di depan awam macam ni... 



Ya ALLAH... aku mengharapkan kasih sayang kami ni berkekalan hingga ke jannah.. Cabaran hidup ni berbagai-bagai.. aku mengharapkan impian dan harapan kami bersama akan tercapai dan kekal sampai bila-bila.. Ya ALLAH.. kuatkan lah hati kami bersama untuk teruskan hidup bersama walau kadang-kadang dugaan datang bertimpa-timpa.. itu semua untuk mematangkan kami lagi... belajar untuk menghargai satu sama lain.. Aku bersyukur dengan kurniaan sakarang... semoga semuanya seperti yang diinginkan...

Aku juga sama-sama mendoakan untuk semua teman-teman dan rakan-rakan aku.. semoga kehidupan mereka juga baik-baik saja... Dalam hidup ni.. tidak semua yang sempurna.. Jadikan semua tu sebagai hikmah dan pengajaran untuk kita terus menghargai hidup kita dan semua disekeliling kita.. 

InsyaALLAH... Amin..

Tuesday, October 29, 2013

GIMIK LAMARAN FIZO OMAR KEPADA MAWAR FAREEDA


Alhamdulillah tumpang happy untuk pasangan Fizo Omar dan Mawar Fareeda.. Mereka bakal melangsungkan majlis pertunangan pada 9 November 2013 dan majlis pernikahan pada 10 November 2013.

Nak tengok video gimik lamaran fizo omar kepada mawar boleh klik sini ea

Tahniah sekali lagi..

Monday, October 28, 2013

EMOSI

Arini konvo My En Hubby... serius happy sangat.. sebab dia dah berjaya untuk habiskan degree.. sebagai isteri of course la bangga kan.. Harini memang plan nak minta halfday dengan bos... Kalau ikutkan memang nak EL or cuti je.. tapi disebabkan ada kerja urgent yang perlu aku siapkan.. jadi datang la jugak ofis.. actually keje tu bukan kerja aku..tapi disebabkan pegawai yang sepatutnya incharge tak de... jadi aku la yang terpaksa handle... but it's OK.. dah nama pun kerja kan.. cuma yang tak puas hati sangat-sangat ni bila.... pagi-pagi bos dah sound baik punya... pasal surat yang aku buat tu... dah la last minit nak kena prepared banyak lagi benda nak kena setelkan... surat belum edarkan... makanan belum order... surat pulak.... arggghhhhhh.... salah... hampeh betul...

so... bergaduh teruk dengan bos.. ha ha ha.. 1st time kot gaduh teruk gini.. waaaa..... tak de niat pun.. tapi memang mood down giler tadi.. terpaksa handle keje dalam situasi kelam kabut dan alam keadaan yang emosi.. yang memang aku tak suka sangat-sangat.... 
 
Banyak hati nak kena jaga... hati bos.. hati kawan-kawan.. hati sendiri... kadang kala.. hati sendiri terbiar je... sebabnya nak puaskan hati org lain dulu.. :-( itu la lumrah kehidupan.. kita saling memerlukan antara satu sama lain.. nak tak nak.. terpaksa terima dan akur.. bukan nak salahkan sesiapa.. cuma situasi... kita kena bijak bermain dengan situasi.. pendek kata ikut hati mati.. ikut rasa binasa... now aku dah lega coz.. everthing semua setel... kerja pun dah setel coz my friend tolong sama-sama.. and... yang bestnya.. dapat pergi konvo hubby... sebenarnya tak sempat nak minta halfday.. dah bergaduh dengan bos dulu... arghhhh.. tertekan beb.. 

tapi ada 1 of my friend yg tolong sampaikan dengan bos.. Now nak gerak dah... k bye...

Tuesday, October 22, 2013

SUP URAT KETIN BANGI

Assalamualaikum...

Dah lama tak update personal life kat sini.. banyak story pasal kebaikkan shaklee je kan.. 
Ok... today nak story sikit pasal sup urat ketin - Restoran Sup Urat Ketin (UK) Seksyen 7 Bangi.

Dah lama teringin nak makan.. tapi tak berkesempatan nak singgah.. Alhamdulillah.. arini dapat la menjengahkan ke restoran sup urat ketin, bangi untuk jamu perut yang berkeroncong ni.. kebetulan memang nak tukar lampu keta.. 


 Meamng terbaik... lembut jer.... memang feel betul makan ni.. 

p/s : 
Jom la like page saya ni >
-  Untuk kesihatan dan kecantikan boleh like page ni Khaiza Beauty Shop atau Shaklee By Khaiza
- Untuk barangan baby dan breast pump boleh like page ni Khaiza Mom Store

Friday, October 18, 2013

KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Assalamualaikum,
Petang ni nak kongsi lagi tentang kebaikan shaklee.
Tapi kali ni nak bercerita mengenai kebaikan ESP shaklee

Antara emel yang saya terima banyak yang nak kan kulit cantik, nak kan kulit halus, nak kan kulit tanpa parut. Pendek kata kebanyakan emel dan PM di FB page saya berkisarkan tentang kecantikan 

Saya memang sangat-sangat suka dan sangat-sangat teruja dengan kecantikan ni. Ye la.. nama pun perempuan kan.. tak lari dari nak cantik, nak gojes, nak itu  nak ini kan...

Jadi kat sini saya akan cuba huraikan serba sikit tentang kebaikan ESP shaklee.
Ni ha.. tengok kat bawah ni.. antara kebaikan ESP shaklee yang korang boleh lihat kesannya kalau anda memang pengamal ESP shaklee

 Apakah kebaikan ESP selain membina sel?
 Antara kebaikan ESP ialah:
- Membekalkan tenaga
- Memberikan rasa kenyang
- Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
- Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
- Membanyakkan susu badan


Fakta tentang ESP
- Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna, perasa dan pemanis
- Tidak boleh dibancuh dengan air panas kerana ini akan merosakkan protein
- Sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga

Bagi yang ingin dapatkan produk shaklee dan guide dari saya boleh emel ke :
khaizabeautyshop@yahoo.com
@
@
sms/whatspp
019-4296954

Untuk dapatkan harga istimewa
juz nyatakan pada subject emel : Shaklee by Khaiza
automatik saya akan bagi special price

CADANGAN BANCUHAN MEALSHAKE SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK

Assalamualaikum,

Alhamdulillah.. perjalanan ke kampung halaman menyambut aidilAdha berjalan lancar.. tiada sebarang masalah timbul... My princess pun sangat-sangat sopan dalam flight..
Syukur.

OK.. hari ni nak kongsikan tentang mealshake.. Ramai yang emel bertanyakan tentang mealshake ni.. Antara soalan yang timbul :-

1. Sesuai ke mealshake untuk kanak-kanak bawah 1 tahun?
Jawapan :
Apa-apa jenis supplement sekali pun, saya tidak menggalakan diberi kepada bayi @ kanak-kanak kurang daripada 1 tahun. Saya lebih cadangkan umur bayi @ kanak-kanak lebih daripada 1 tahun

2. Boleh ke mealshake dicampur dengan susu?
Jawapan :
Yup... mealshake boleh dicampur dengan susu dan tiada masalah.  Selain susu mealshake juga boleh dicampur dengan air milo or jus lain. Saya memang amalkan ini untuk anak saya. Dan alhamdulillah.. Gatal-gatal anak saya berkurangan. Parut pun dah makin pudar..

3. Sukatan atau cara bancuhan mealshake?
Jawapan :
untuk sukatan mealshake pada anak-anak mestilah mengikut peringkat umur kanak-kanak @ bayi tersebut.. 

Bagi yang ingin dapatkan guide saya boleh emel ke :
khaizabeautyshop@yahoo.com
@
@
sms/whatspp
019-4296954

Untuk dapatkan harga istimewa

juz nyatakan pada subject emel : Shaklee by Khaiza

automatik saya akan bagi special price

Thursday, October 10, 2013

CARA BANCUHAN ESP SHAKLEE

Assalamualaikum :) 
lewat sikit bersiaran hari ni... setelkan kerja yang penting dulu. Arini ni banyak emel yang saya dapat.. dan dalam banyak-banyak emel tu hari ni saya nak pilih tajuk ni
'cara bancuhan ESP shaklee'
 untuk entry kali ni.


OK.. sebenarnya kalau ikutkan cara saya ni memang tak susah sangat la.. mudah je.
apa yang diperlukan adalah
- shaker 
(boleh je beli mana-mana shaker yang biasa pun boleh @ boleh je guna tumbler biasa)

- Juice kegemaran anda 
(saya guna tropicana oren juice je, mudah.. juice pun segar) 

- ESP shaklee

Cara-Cara :
mix ESP shaklee dengan oren juice tu then shake. Then boleh terus minum.
Tapi saya selalu simpan juice tu dalam peti sejuk.
Minum ESP sejuk-sejuk sedap tau :-)

simple kan.. rasa pun sedap sangat. 

Bagi yang nak dapatkan ESP shaklee ni,

boleh emel ke
khaizabeautyshop@yahoo.com
harga istimewa ea..
juz nyatakan pada subject emel : ESP shaklee Khaiza
automatik saya akan bagi special price

Wednesday, October 9, 2013

UNTUK KULIT HALUS, GEBU DAN CANTIK

Assalamualaikum :)

Harini nak share sikit tentang ESP shaklee. Antara emel yang saya terima banyaknya yang nak dapatkan kulit yang halus dan gebu sehalus kulit bayi. Rata-ratanya alami masalah ini disebabkan faktor usia, faktor pemakanan dan juga faktor persekitaran.

Jadi untuk membantu kawan-kawan diluar sana yang alami masalah yang sama, jadi disini saya akan kongsikan kelebihan ESP ni dan manfaatnya untuk anda..
 
Yes ESP adalah salah satu item yang terdapat dalam set milkbooster untuk menggalakan penghasilan susu untuk si manja anda dan set ibu hamil. Untung kan baby sekarang. Dari dalam perut pun kita dah jaga skin dia. Mostly ibu-ibu hamil yang consume ESP ni menyatakan kulit baby mereka cantik bila lahir.

ESP ni banyak kelebihan tau... 
 1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit  

erm.... banyak kan kelebihan ESP ni.. Jadi kepada mereka-mereka yang ingin kan kulit halus, cantik dan gebu ni saya sarankan set ni :


ESP + Vitamin E..

Vitamin E memang sinonim dengan kecantikan kulit.. So rasanya ramai yang dah tahu fungsi Vitamin E kan..

Bagi yang nak dapatkan set ni dengan harga PROMO sempena bulan OKTOBER?
Harga memang jauh lebih murah dari harga biasa tau...
Untuk set ni saya akan buka untuk harga promo bagi 10 orang terawal sahaja ok!

boleh emel ke
khaizabeautyshop@yahoo.com
serta saya akan guide cara makan supplement dengan betul.
InsyaALLAH


Thursday, October 3, 2013

PEMANGGANG AJAIB

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sekarang ni dah moden... Pemanggang pun dah ada pemanggang ajaib.. OK juz nak bgtau... kalau ada yang berminat nak beli pemanggan ajaib ni boleh PM ke Khaiza Beauty Shop ea..

pemanggang ajaib

Harga Pasaran : RM 129.00 (excluded postage)

CIRI-CIRI:
  • Mudah, ringkas dan menjimatkan masa terutama isteri yg sibuk bekerja, tp mahu menyediakan santapan istimewa buat keluarga 
  • Tanpa perlu membakar arang utk sediakan bara api, menghadapi asap yg banyak berkepul2 ketika membakar lauk yg sangat memedihkan mata 
  • Hasil dan kesedapan makanan yg dibakar asli seperti dibakar atas dapur arang 
  • Semua jenis lauk pauk, ikan, daging, ayam, seafood, dll blh dibakar termasuklah segala jenis roti dan kek 
  • Tidak melekat dan senang dikendalikan
MACAM MACAM BOLEH DIPANGGANG!!!
HANYA GUNA KREATIVITI ANDA UNTUK MENYEDIAKAN HIDANGAN YANG LAZAT DAN BERKHASIAT
pemanggang ajaib gen 2
 

CIRI-CIRI PEMANGGANG AJAIB ARE IKAN GENERATION-2
  • Bersaiz lebih besar dan tinggi - 30cm x 24cm x 8cm, bermakna boleh masak lebih banyak! dan boleh kukus dengan lebih kuah, boleh membakar kek dan kek boleh naik lebih tinggi..... 
  • Ada penyangkut.... senang untuk disangkut selepas guna
  • Boleh di pisahkan antara dua pan ... lebih jimat wang! tak perlu beli 2 pan, dan jimat masa juga! boleh masak 2 hidangan serentak
  • Tekstur pemegang yang lebih cantik, dan lebih grip
  • Seperti model pertama, kedua dua belah pemanggang adalah non-stick
  • PERCUMA 1 RAK BESI PENGUKUS (sediaada dlm kotak)
  • PERCUMA getah spare
  • PERCUMA 1 buku resepi (selagi stok masih ada)
  • Harga RM168 (excluded postage)