Pages

Friday, August 16, 2013

SEMUA ORANG BEGITU KE?

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua... Rasanya masih belum terlewat untuk ucapan ini kan.. Raya kan 1 bulan :-)

Dah lama tak update blog ni... hati ni memang rasa nak update tapi mood tu dah ntah kemana perginya... haishh.. tahun ni aku standby kat opis lepas raya.. beri laluan pada yg tak cuti tahun-tahun sebelum ni kan... So aku berkorban la untuk tidak cuti selepas raya...  berkorban ke? rasanya tak kot.. sebab kebetulan raya tahun ni jatuh hari Khamis kan.. so campur dengan cuti weekend dapat la 4hari beraya.. Ok la kan.. tapi tapi tapi... aku dah ambik cuti sebelum raya.. dah ambik 3 hari sebelum raya.. jadinya campur tolak semua dapat la jugak cuti dalam 9 hari.. hi hi hi.. mana ada istilah pengorbanan disitu.. ha ha ha.. cumanya aku berbaik hati je la nak jaga opis lepas raya sebab pada aku dah cukup la cuti yang aku ambik tu kan.. Lagi pun My En Hubby dahjanji nak bawa jalan-jalan lepas dia habis belajar ni.. nak kena cuti lagi kan... so kena la simpan cuti... erm.. lagipun kitaorg plan nak balik raya haji tahun ni.. baki cuti pun dah tinggal ciput...

OK..sebenarnya tadi ada terbaca status my of my FB frez... sibuk mengemas katanya sebab mak mertua dia nak datang.. hik hik hik.. jadi kat sini..aku terpikir.. memang dah jadi tabiat, bila orang nak datang je mesti kita nak kemas rumah kan.. even rumah tu taklah bersepah sangat kan.. 

me..... smiling coz rumah aku bukan lah sentiasa ready... maksud nya.. rumah aku bukan lah sentiasa ready untuk kunjungan yang mengejut (korang faham kan) .. ha ha ha..