Pages

Wednesday, June 26, 2013

HUJAN MEMBANJIRI PUTRAJAYA... ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Alhamdulillah... petang semalam Putrajaya di hujani hujan yang agak lebat... Ada sesetengah tempat turun hujan batu.. Tapi takut juga... sebab angin sangat kuat semalam.. banyak juga pokok yang tumbang.. Tapi aku mengharapkan, keadaan jerebu ni akan berkurangan.. Langit pun dah nampak biru sikit... Bulan pun dah mula kelihatan pagi nih...

nampak tak bulan tu? kecik je kan... ambik gambar dari jarak jauh
Syukur hujan turun semalam, walaupun tak lama... lebih kurang 1 jam je kot.. Ikutkan ramalan kaji cuaca... hujan dijangka akan turun sehingga khamis ini...Alhamdulillah.. ALLAH s.w.t maha mendengar... suara rakyat Malaysia yang inginkan hujan membasahi bumi bagi mengurangkan jerebu.. Alhamdulillah...

Something tu share yang aku rasa agak menarik untuk dikongsikan pagi ni... Semalam masa keluar dengan My En hubby... My En hubby ada cakap yang harini nak hujan, sebab tak nampak matahari... tapi aku cakap, tak lah jerebu kan.. sebab tu tak nampak matahari.. 

Alih-alih petang semalam hujan turun lebat gile... Alhamdulillah....

Pagi ni aku sendiri tak sure... samaada mendung atau masih jerebu... Apa-apa pun aku doakan yang terbaik moga masalah jerebu ni dah tak der...

p/s : kita selalu minta itu dan ini... tapi kadang-kadang kita lupa untuk mensyukuri nikmatnya. Allah s.w.t maha mendengar dan maha mengasihani.. ucapkan lah rasa syukur dengan setiap pemberiannya selagi kita berada dimuka bumi ini.. dan selagi kita mensyukuri nikmat ALLAH... ALLAH sentiasa bersama kita walau dalam apa jua keadaan.

SYURA - JUARA MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA MUSIM KEDUA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Juara Masterchef selebriti 2 dinobatkan kepada syura... Tahniah.

 

Erm... dapat tiket ke Paris... salah satu tempat yang syura nak pergi...
best kan...

Tuesday, June 25, 2013

JUARA MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA YANG KEDUA

Gelaran juara masterchef selebriti malaysia musim ke 2, Milik siapa? Jom kita saksikan final masterchef selebriti malaysia musim kedua malam ni, Jam 9 malam di saluran astro ria dan mustika HD
pic from FB masterchef


Sedih jugak baca sesetengah komen yang negatif... pandai masak ke tidak bukan kita yang tentukan... Semua juri-juri hebat-hebat belaka... Setiap cabaran kan dinilai bagi setiap tugasan yang dibuat.. bukan nilai dari konsisten masakan mereka... jadi pada aku biar la siapa juara pun.. Kita sama-sama doakan untuk mereka... mereka dah buat yang terbaik untuk sumbangkan ke badan-badan kebajikan yang mereka wakili..

Memang adat manusia... suka melihat keburukan dari kebaikan..

Tuesday, June 18, 2013

HANYA AKU

Lirik Lagu Hanya Aku - Hyper Act
Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu

[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku


***Best lagu nih... ***

Wednesday, June 12, 2013

BEDAK TANAKA TATE D.E.A - Nora Danish

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ni ada lawatan 5s kat opis... Erm.. hopefully semua OK la... tak nak lah banyak-banyak komen kan.. Penat tu nak kemas sana, kemas sini semata-mata untuk 5s sahaja... kerja-kerja lain banyak lagi nak buat.. OK juz nak share dengan korang semua... 

Pernah dengan tak tentang bedak ni - Bedak Tanaka Tate D.E.A Bedak ni tengah HOT sekarang... Jom kita baca apa kelebihan produk ni ea.. 

Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :
- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel2 mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan.
- Bedak ni memiliki haruman yang menyegarkan..

Cara nak guna Tanaka Powder ni senang je. Boleh pakai macam bedak sejuk. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.


Selain daripada tu boleh juga jadikan sebagai foundation :
Bagi yang nak jadikan foundation cuma sapukan bedak tate secara rata ke seluruh muka guna tangan atau span muka. Muka takkan berkedut masa bercakap so bolehla bercakap semasa atau selepas sapuan.



Nak order boleh PM ke KhaizaBeautyShop

Monday, June 3, 2013

IZZUE ISLAM DAH KAHWIN

Alhamdulillah.. Izzue islam atau nama sebenarnya Muhammad Izzul Islam Mazlan, 23 tahun dah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Nurinafilah Waharudin (Awin) iaitu pengurus peribadinya..

Tahniah diucapkan dan Selamat Pengantin Baru kepada pasangan pengantin ini. Untuk berita Penuh boleh view sini 

Sumber Dari Oh Bulan
 View sekitar majlis perkahwinan izzue islam disini..