Pages

Monday, October 28, 2013

EMOSI

Arini konvo My En Hubby... serius happy sangat.. sebab dia dah berjaya untuk habiskan degree.. sebagai isteri of course la bangga kan.. Harini memang plan nak minta halfday dengan bos... Kalau ikutkan memang nak EL or cuti je.. tapi disebabkan ada kerja urgent yang perlu aku siapkan.. jadi datang la jugak ofis.. actually keje tu bukan kerja aku..tapi disebabkan pegawai yang sepatutnya incharge tak de... jadi aku la yang terpaksa handle... but it's OK.. dah nama pun kerja kan.. cuma yang tak puas hati sangat-sangat ni bila.... pagi-pagi bos dah sound baik punya... pasal surat yang aku buat tu... dah la last minit nak kena prepared banyak lagi benda nak kena setelkan... surat belum edarkan... makanan belum order... surat pulak.... arggghhhhhh.... salah... hampeh betul...

so... bergaduh teruk dengan bos.. ha ha ha.. 1st time kot gaduh teruk gini.. waaaa..... tak de niat pun.. tapi memang mood down giler tadi.. terpaksa handle keje dalam situasi kelam kabut dan alam keadaan yang emosi.. yang memang aku tak suka sangat-sangat.... 
 
Banyak hati nak kena jaga... hati bos.. hati kawan-kawan.. hati sendiri... kadang kala.. hati sendiri terbiar je... sebabnya nak puaskan hati org lain dulu.. :-( itu la lumrah kehidupan.. kita saling memerlukan antara satu sama lain.. nak tak nak.. terpaksa terima dan akur.. bukan nak salahkan sesiapa.. cuma situasi... kita kena bijak bermain dengan situasi.. pendek kata ikut hati mati.. ikut rasa binasa... now aku dah lega coz.. everthing semua setel... kerja pun dah setel coz my friend tolong sama-sama.. and... yang bestnya.. dapat pergi konvo hubby... sebenarnya tak sempat nak minta halfday.. dah bergaduh dengan bos dulu... arghhhh.. tertekan beb.. 

tapi ada 1 of my friend yg tolong sampaikan dengan bos.. Now nak gerak dah... k bye...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: