Pages

Wednesday, September 4, 2013

MINES CRUISE

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Dah setel pasal isu harga minyak naik??? ada lagi yang still tak berpuasa hati... Biasa la..Harga naik kan... siapa yang suka.. betul tak? Dah tak nak cakap lagi pasal isu mainyak naik ke apa ke... 

Now nak story pasal 'mines cruise'. Kitaorang memang selalu bawa alisha pergi mines.. dan bila pergi mines je.. mesti akan naik mines cruise ni.. Sebelum-sebelum ni kitaorang naik ke tasik yang kecik je.. tak pernah ke tasik yang besar tu (aku tak ingat mana satu north mana satu south, so aku cakap kecik dan besar je).. Tapi kali ni.. saja nak pengalaman.. naik ke tasik yang besar tu.. Kali ni kitaorg naik dgn pelancong dari iraq.. dan family dari melaka.. 

Mula-mula tu memang xcited sangat coz 1st time nak kena tasik yang besar tu... Sebab bila ke tasik yang besar ni.. dia akan bawa ke tasik yang berdepan dengan sapura dan palace of the golden horses hotel tu.. So memang sangat-sangat teruja.. klau tasik yang kecik tu.. juz pusing area mines shopping center je la.. tapi best jugak.. 

Mula je gerak bot tu memang xcited giler... dan bila jurupandu tu inform yang kita akan turun ke bawah sedalam 7meter.. owhhh... dalam kepala ni macam dok terpikir.. macam mana nak turun?? bila dah sampai.. rupanya dia ada lampu.. macam trafic light.. ada 2 saluran je.. kalau saluran tu ready utk kita turun so lampu dia hijau... kalau tak ready kaler merah.. so kita kena tunggu la sampai lampu tu hijau.. kalau ikutkan macam seolah-olah kita masuk parking la.. then.. ada satu button yang jurupandu tu akan tekan then kita pun turun ke bawah sedalam 7meter.. Tapi seriusly.... rasa macam rugi je naik ke tasik yang besar tu... coz.. Ya Allah... sampahnya banyak gile... macam-macam ada... dengan ada ikan yang mati lagi... dengan bau airnya yang kuat.. bau busuk.. tapi tak kuat sangat la bau nya.. tapi rasa sangat tidak selesa.. Seriusly.. rasa mcm malu je dengan pelancong tu... hu hu hu.. This is my experience.. mungkin masa aku pergi tu tak kena time ke kan... Tp apa-apa pun my little princess still enjoy... ok la kan.. Korang yang nak tahu info pasal Mines Cruise ni boleh view sini..

Enjoy our pic :
Alisha... ntah kenapa tetiba nak pakai tudung pulak kali ni.. Aku memang tak beli lagi tudung utk alisha.. jadinya terpaksa la cari tudung aku yang saiz S.. Nampak tak ada budak perempuan kat sebelah tu? Itu pun nama Alisha juga.. bila nam ambil gambar aku panggil alisha dia pun pusing jugak... Then papa dia cakap.. eh.. nama sama..
Kitaorang di bawa ke sini - Sapura
Ini la bahagian depan Palace Of The Golden Horses yang mengadap tasik.. tak sure sama ada ni depan or belakang
OK... all... see u next entry.. Now aku tengah siapkan DRP (Disaster Recovery Plan For ICT).. Seriusly aku tak de pengalaman langsung untuk buat benda ni.. This is 1st time.. and hope my team can do our best..

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: