Pages

Monday, July 15, 2013

BILA DAPUR MULA BERASAP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Alhamdulillah... hari ni dah masuk hari keenam puasa... Alhamdulillah... sejak berpuasa since 1 ramadhan sampai 5 ramadhan.. azam untuk tidak ke Bazar Ramadhan macam hampir berjaya... tp tak tahu la hari-hari berikutnya macam mana. Konon-konon tahun ni nak masak sendiri je... Harap-harap diberi kesihatan yang baik untuk terus memasak untuk My En Hubby dan Alisha... My En Hubby pun lebih suka kalau aku sendiri yang masak... Kalau beli kat bazar pun kadang-kadang dah habis bape ringgit kan.. dan yang paling sedihnya.. bila beli makan tak habis pun... sangat-sangat rasa membazir..

Saja... nak share apa yang aku masak untuk berbuka... main menu dah la ea...
Ni ayam sambal ala-ala terengganu sikit. Ni resepi My Mother In Law. Favourite My En Hubby.... Makan siap bertambah-tambah..

 Ni pulak gulai daging... resepi ibundaku tercinta..

 Sambal udang... Resepi sendiri jer...  Tak sempat simpan sahur... Habis.. Licin..

 Ini pun Favourite My En Hubby... Mula-mula makan gulai udang dengan nanas ni masa mak aku datang kat rumah... masa tu alisha dalam 3 bulan macam tu... Sejak makan gulai yang mak aku buat tu... boleh dikatakan selalu jugak My En Hubby minta aku masakan dia gulai ni.. Berselera makan...
Ini menu semalam...

Antara menu sampingan yang aku buat... Ini dia.. Murtabak Ayam.. Resepi sendiri jugak.. masukan je apa yang ada kat dapur... Rasa dia not bad.. macam beli kat Bazar... My En Hubby cakap la... hi hi hi..  Happy.. Sebab My En Hubby suka... ramadhan ke2 aritu pun pernah buat murtabak maggi... tapi tak sempat nak snap pic..
 

Yeayyyy... happy sangat sebab tahun ni dapat memasak dengan bersungguh-sungguh untuk My En Hubby... Selalunya dalam pukul 5.45 petang tu baru la aku nak mula memasak... ye la sampai rumah pun dah hampir pukul 5.30 petang... Rehat 10 minit baru mula masak... Menu hari ni daging... tapi tak tahu nak masak apa lagi... tengah mencari resepi-resepi di internet ni... Konon nak buat kelainan.. tengok la mcam mana nanti... paling malas pun buat daging goreng kunyit je.. sebab ni pun My En Hubby suka jugak...

Patutnya pagi ni ada miting... tapi macam tak jadi je... hi hi hi.. sebab ada mis comunication.. wa ka wa ka wa ka... harap-harap tak jadi.... nampak sangat monday blues kan...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: