Pages

Wednesday, June 26, 2013

HUJAN MEMBANJIRI PUTRAJAYA... ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Alhamdulillah... petang semalam Putrajaya di hujani hujan yang agak lebat... Ada sesetengah tempat turun hujan batu.. Tapi takut juga... sebab angin sangat kuat semalam.. banyak juga pokok yang tumbang.. Tapi aku mengharapkan, keadaan jerebu ni akan berkurangan.. Langit pun dah nampak biru sikit... Bulan pun dah mula kelihatan pagi nih...

nampak tak bulan tu? kecik je kan... ambik gambar dari jarak jauh
Syukur hujan turun semalam, walaupun tak lama... lebih kurang 1 jam je kot.. Ikutkan ramalan kaji cuaca... hujan dijangka akan turun sehingga khamis ini...Alhamdulillah.. ALLAH s.w.t maha mendengar... suara rakyat Malaysia yang inginkan hujan membasahi bumi bagi mengurangkan jerebu.. Alhamdulillah...

Something tu share yang aku rasa agak menarik untuk dikongsikan pagi ni... Semalam masa keluar dengan My En hubby... My En hubby ada cakap yang harini nak hujan, sebab tak nampak matahari... tapi aku cakap, tak lah jerebu kan.. sebab tu tak nampak matahari.. 

Alih-alih petang semalam hujan turun lebat gile... Alhamdulillah....

Pagi ni aku sendiri tak sure... samaada mendung atau masih jerebu... Apa-apa pun aku doakan yang terbaik moga masalah jerebu ni dah tak der...

p/s : kita selalu minta itu dan ini... tapi kadang-kadang kita lupa untuk mensyukuri nikmatnya. Allah s.w.t maha mendengar dan maha mengasihani.. ucapkan lah rasa syukur dengan setiap pemberiannya selagi kita berada dimuka bumi ini.. dan selagi kita mensyukuri nikmat ALLAH... ALLAH sentiasa bersama kita walau dalam apa jua keadaan.

1 comment:

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: