Pages

Wednesday, June 12, 2013

BEDAK TANAKA TATE D.E.A - Nora Danish

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ni ada lawatan 5s kat opis... Erm.. hopefully semua OK la... tak nak lah banyak-banyak komen kan.. Penat tu nak kemas sana, kemas sini semata-mata untuk 5s sahaja... kerja-kerja lain banyak lagi nak buat.. OK juz nak share dengan korang semua... 

Pernah dengan tak tentang bedak ni - Bedak Tanaka Tate D.E.A Bedak ni tengah HOT sekarang... Jom kita baca apa kelebihan produk ni ea.. 

Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :
- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel2 mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan.
- Bedak ni memiliki haruman yang menyegarkan..

Cara nak guna Tanaka Powder ni senang je. Boleh pakai macam bedak sejuk. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.


Selain daripada tu boleh juga jadikan sebagai foundation :
Bagi yang nak jadikan foundation cuma sapukan bedak tate secara rata ke seluruh muka guna tangan atau span muka. Muka takkan berkedut masa bercakap so bolehla bercakap semasa atau selepas sapuan.



Nak order boleh PM ke KhaizaBeautyShop

1 comment:

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: