Pages

Friday, May 3, 2013

DRINKING CUP UNTUK ALISHA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah.. Hari ini, hari jumaat.. penghulu segala hari.. Mengharapkan hari ini adalah hari yang terbaik untuk aku... InsyaALLAH.. Kita kena selalu berfikiran positif.. baru hidup kita ceria dan bersemangatkan.. 

Now Alisha dah 3 tahun 8bulan.. Dan tiba masanya aku tukarkan botol susu ke drinking cup macam kat bawah ni:
image dari google
Semalam follow my frez pergi Alamanda.. memang dah lama nak cari drinking cup ni.. tapi bila pergi shopping asyik lupa je.. Before this pernah beli jugak tapi alisha tak nak minum guna cup ni.. erm.. masa tu frust jugak.. tp tak pe lah.. maybe sbb dia kecik lagi masa tu dan lebih selesa guna botol susu lagi kan.. So aku biar je dulu.

Banyak sangat pilihan aku sendiri pun confius nak pilih yang mana.. And lastly aku pilih yang paling simple dan yang paling murah. Kaler merah ada gambar ziraffah naik keta... Alisha memang suka gambar-gambar binatang ni... Paling favourite dia Sang Kancil.. Ini semua gara-gara tengok cerita "Pada Zaman Dahulu" la ni. Dan alhamdulillah semalam 1st try minum guna dringking cup ni.. buat susu 7oz... tapi dia cuma minum 4oz jer.. tak pe lah.. permulaan kan.. Dan happy sangat pagi ni tak nak minum susu guna botol susu.. Nak guna cup dah... Yeay!!!!!! and finally berjaya jugak...

Bila Alisha dah makin besar banyak aktiviti yang alisha boleh join mama. Antaranya.. Every week.. mesti akan ajak dia kemas rumah sama-sama.. basuh baju sama-sama... sidai baju sama-sama.. masak sama-sama... tapi setakat potong sayur je la.. yang tak berkaitan dengan dapur.. Bila mama nak realx-relax bermalasan sikit... dia pulak yang beria-ia ajak kemas rumah... Aiyakkkkk..... tak bagi chance mama nak rehat sikit..

Sekarang ni semua benda nak buat sendiri.. tak nak mama buat dah... nak gosok gigi sendiri, mandi sendiri, baju pun dah pandai pilih sendiri... Baju yang mama ambik semua tak kena.. tak betul... padahal baju favourite dia jugak.. Sekarang ni asyik nak pakai baju hello kitti jer... baju angry bird dah tak layan.. kadang-kadang je ubah angin nak pakai baju angry bird.. ikut mood dia la.. adoiii ai...
Anak mama.. penghibur hati mama... 

Owh... sebelum terlupa... aku dah buat satu page baru memang khusus untuk shaklee sahaja.. senang sikit tak campur-campur produk kan.. so senang sikit nak story pasal shaklee... bagi yang nak cod shaklee area putrajaya, bangi, cyberjaya boleh like page aku ea.. Shaklee Distributor PUTRAJAYA

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: