Pages

Wednesday, May 22, 2013

COMPLICATED

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Alhamdulillah... Bertemu lagi di alam maya.. diari online aku sendiri.. Banyak benda yang aku share disini.. Ada betulnya sesetengah pendapat orang yang menyatakan... "Orang perempuan ni terlalu complicated/rumit". Sebab apa.. benda yang simple pun sometime kita fikir sedalam-dalamnya... padahal bendanya simple je.. Erm.. Apa kaitannya dengan aku.. Yup.. aku adalah salah seorang yang tergolong dalam golongan ni.. so complicated. dan sukar dijangka..

Ada kalanya baik juga jadi orang yang complicated ni.. at least sebelum buat sesuatu tu dia akan fikir sebaik-baiknya apa tindakan yang perlu dibuat dan apa kesannya... tapi sometime agak leceh.. sebabnya.. benda yang kecik dan simple pun kita fikir terlalu rumit... 

So pengajarannya... berfikir sebelum bertindak itu adalah bagus... cuma jangan terlalu fikir sangat if benda tu sebenarnya tak lah terlalu rumit.. Motivasi untuk diri sendiri... 

Jom motivasikan diri.. Think positif.. be positif.... Semalam adalah sejarah.. Hari ini adalah kenyataan.. Esok adalah sesuatu yang belum pasti.. Untuk capai hari esok pastinya akan ada hari ini.. Jadikan hari esok lebih baik dari hari ini...

Chaiyokkk chaiyokkkk.... 

p/s : ada tak sesiapa yang selalu alergik or anak-anak ada eczema??. Jom cuba klik sini..

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: