Pages

Thursday, August 30, 2012

BLOG ISTERI ALLY ISKANDAR - FARAH LEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua,

Pagi ni hati rasa tenang sangat selepas view FB page dan baca blog Farah Lee - isteri ally iskandar..



Raut wajah yang mulus... suci... dan bersih...
suka tengok...

Byk jugak diceritakan tentang agama dan kehidupan beliau di korea dan yang paling tersentuh bila aku baca part ni...

*
*
*
*

Beginilah kehidupan kami di luar negara.. Sentiasa mencari ruang untuk bersolat tak kira tempat. Kami di sini, berwuduk pun guna sinki je. Kalau winter, hanya Allah yang tahu betapa bekunya ambil wuduk. Kadang-kadang, tengah solat pun kena
halau..

Lain keadaannya di Malaysia, lengkap dengan kemudahan untuk bersolat. Surau, masjid cantik siap berpenghawa dingin. Di mana-mana ada tempat solat yang sempurna..


Tetapi Alhamdulillah, dengan kepayahan itu mengajar kami untuk lebih menghargai islam...
 actually farah lee ada share kan vidoe dari youtube... blh view kat sini ea 
walau susah mcm mana pun diorang kat sana tapi tetap tunaikan tuntutan agama, tapi kita kat sini kebanyakkannya lalai..
 

Wednesday, August 29, 2012

FAREEDA SOFIYA V-SHAPE EKSKLUSIF

Info kepada penggemar tudung fareeda nyata jelita...

Sofiya V-Shape Eksklusif
Harga 2 Helai Tudung RM250.00 

(Free Postage kecuali SABAH/SERAWAK)

Kini anda boleh menempah tudung Sofiya V-Shape melalui pembelian secara online.
Untuk membuat tempahan sila :

Emailkan ke buyonline1@fareedascarf.com Incharge (KA”E)
atau members@fareedascarf.com Incharge (Fiza)

 hi hi hi...
purple kaler... tema raya tahun ni...
suka suka suka..

SWEET COUPLE

Bagi aku... 
pasangan Alif Aziz dan Anne Ngasri ni memang sweet sangat..

pic from utusan online
  Walaupun perbezaan umur 7 tahun, tp nampak sweet sangat. Hopefully pasangan ini akan mengkhiri percintaan mereka ke jinjang pelamin..

Dan hopefully akan bahagia hingga keakhir hayat...
Amin...

FILEM SAM

Salam semua, 

Hu hu hu... 
Sedih tak? Arini baru aku tahu Filem SAM arahan shafiq yusof tu adalah singkatan kepada 
Saya Amat Mencintaimu 
this pic from syafiq revolution
 Mulanya aku pelik jugak dan tertanya-tanya kenapa tajuk Filem ni adalah SAM...
So arini terjawab lah sudah persoalan aku tuh...

Actually pagi ni aku baru jer terjah blog Syafiq Yusof . 
Banyak story tentang aktiviti shooting dan review pasal filem arahan beliau yang dicoretkan kat situ...

So kepada peminat Syafiq Yusof yang nak tahu story morry tentang aktor kesayangan korang leh la view blog beliau ea..

Apa-apa pun TAHNIAH kepada Syafiq kerana telah menerima anugerah pengarah paling muda di Malaysia daripada Malaysia book of record...

this pic from syafiq revolution
Hope lepas ni akan ada lagi anak2 muda yang boleh gunakan masa muda diorang dgn lebih baik... maybe syafiq beruntung coz dilahirkan dalam keluarga yang memang dah kaya... tapi jgn jadikan itu sebagai alasan coz ratu terjun negara pandelela rinong pun mampu buktikan kejayaan beliau walaupun dilahirkan dalam keluarga yang serba kekurangan...

Nota kaki : Hendak seribu daya....

COMELNYA WIFE ALLY ISKANDAR


This pic copyright from FB
Comelkan wife ally... 
hu hu hu...
jeles... jeles...jeles..

hap.. jgn jeles... jeles ea... 
semua org dikurniakan kecantikkan tersendiri... 
so bersyukur dengan kurniaan illahi... 
alhamdulillah syukur...

tahun ini merupakan tahun pertama ally iskandar beraya bersama isteri...
dan sejarah tahun ini ally ambik cuti lama untuk balik terengganu 
(1 minggu kot - lama ker 1 minggu.. boleh la kan)
kalau sebelum-sebelum ini ally bekerja semasa raya..

apa-apa pun doakan yang terbaik untuk pasangan ini... 
amin..

Tuesday, August 28, 2012

KRIM MEDERMA SESUAI TAK UNTUK KANAK-KANAK

Adoyai.... 
Dah hampir sepagi aku dok search pasal krim mederma ni... 
 
Tapi sedikit menghampakan coz apa yg dicari tidak diketemui... 
hu hu hu

Daripada hasil carian aku kat google ni, krim mederma ni memang 100% berkesan untuk hilangkan kesan parut... samaada parut baru atau lama... cumanya kalau parut yang dah lama tu ambik masa sikit la...

bagi parut yang baru atau parut yang nipis ambik masa dalam 2 minggu untuk hilang.. harga krim ni boleh tahan la... dalam RM38/tiub (berbeza ikut saiz)

Cuma persoalannya sekarang ni, adakah krim mederma ni sesuai 
untuk kanak-kanak???
hu hu hu

bukan apa sian dekat Si kecik kami tu... 
kulit dia agak sensitif... kena gigit nyamuk or semut then dia gatal n garu terus berparut..
 erm.... ada sesapa boleh bantu ker...



p/s : bos dah dua tiga kali lalu kat belakang aku nih.... ha ha ha... apakah maksudnya...
sendiri faham la kan... 
ha ha ha

NAMA ANAK KEDUA QUE HAIDAR

Alhamdulillah, Linda Jasmine selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 2.8 kilogram.
Dan diberi nama Tengku Cleopatra Haidar (panggilan manja Cleo). 

Namun yang menjadi persoalannya adalah..... ada pihak yang mempersoalkan nama anak keduanya yang dikatakan menyerupai nama ratu Firaun semasa pemerintahan kerajaan Mesir Purba iaitu Ratu Cleopatra VII.. 

Que berkata, nama tersebut dipilih berdasarkan maksudnya daripada bahasa Greek yang menggambarkan seorang wanita cekal dan berkepimpinan tinggi.

opsssss..... kenapa nak cari maksud nama dari bahasa lain... kenapa tak cari maksud nama dari Bahasa Arab, erm.... pelik-pelik.... tapi ini hanya pendapatan aku sendiri sahaja... tiada kaitan dengan mana-mana pihak ea
  

Monday, August 27, 2012

SEKITAR MAJLIS PERKAHWINAN USTAZ DON

Salam Syawal semua... Ada yang masih dalam mood raya ker? 
Mesti la masih dalam mood raya kan.. Raya kan 1 bulan... hi hi hi

Now aku dah kat opis...
Tengah baca emel satu persatu..
hu hu hu... 
inbox pun dah full
erm... nak buat macam mana kan...
tuntutan kerja...

Walaupun dah start keje arini...
Tapi aku still dalam mood raya tau.. hi hi hi...
 
Sambil-sambil baca emel sempat jugak menjengok majlis perkahwinan Ustaz Don

Nak tengok gambar sekitar majlis perkahwinan Ustaz Don tak... jom view sini

Apa-pun... Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Semua..

Thursday, August 2, 2012

BUTIK MAMA SALE

Jualan Mega Raya di Butik MAMA bermula 3 Ogos 2012. 

Ada cenderahati bagi belian RM300 keatas.. 
Erm... jom jengok-jengok BUTIK MAMA

this pic copy from BUTIK MAMA

Kunjungi Outlet - Outlet Butik MaMa Berhampiran Anda  

Outlet @ Kota Damansara
57-1 Jalan PJU 5/21 The Strand Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya Selangor Tel : 03-6151 6141


Outlet @ Sri Permaisuri
51-1 Jalan Dwitasik 1 Dataran Dwitasik Bandar Sri Permaisuri 56000 Cheras Kuala Lumpur Tel : 019-667 3180


Outlet @ Ipoh Timur
No 7 Medan Stesen 19/5 Station 18 Ipoh Perak Tel : 05-322 4523


Outlet @ Alor Setar
No 31 A Stadium Darulaman Jalan Stadium Alor Setar tel : 012-4857874


Outlet @ Putrawalk
E-7-1 Putrawalk PP25 Taman Pinggiran Putra, Seksyen 2, Seri Kembangan Tel : 017-4766685


Outlet @ Tawau
Lot F-24 Tingkat 1 Eastern Plaza Jalan Kuhara Tawau Sabah Tel : 019-582 2289


Outlet @ Banting
No. 177, Pusat Bandar, Jalan Sultan Abdul Samad Banting, Selangor Tel : 013-206 1714 / 012-6589954


Outlet @ Kuantan
A9-G, Jalan Tun Ismail 5, 25000 Kuantan, Pahang Tel : 012 - 658 9954


Outlet @ Sg Buloh
No. 33, 1st Floor, Jalan Bidara 9/3, Saujana Utama 3, 47000 Sg Buloh, Selangor Tel : 03 - 2021 0127


Outlet @ Temerloh
GF, C335 Lorong Temerloh Mall Temerloh Pahang Tel : 013-9729358


Outlet @ Kuching
Parcel 389, 2nd Floor, Kuching Sentral, Jalan Penrissen 6 1/2 Mile, 93250 Kuching, Sarawak Tel : 012 - 848 2711


Outlet @ Parit Buntar
No. 6, Jalan Lintang Bestari, Pusat Bandar Fasa 2, 34200 Parit Buntar, Perak. Tel : 012 - 559 0882


Outlet @ Melaka Tengah
GF No. 13 Jalan Lagenda 1, Taman Lagenda 75400 Melaka Tel: 012-6287439


Outlet @ Pasir Gudang
No 14A, Jalan Tembikai 5, Taman Kota Masai, Pasir Gudang, Johor Bahru, Johor Tel : 019 - 7161 000


LIKE FB BUTIK MAMA UNTUK LIHAT KOLEKSI TERKINI DAN UPDATE


hu hu hu... cantik-cantik baju dan tudung kat butik mama nih... erm.. rambang mata dibuatnya