Pages

Thursday, April 26, 2012

Perlukah....

Pernah tak u'all alami perasaan mcm nih... 
"selalu menyalahkan orglain dan mencari kesilapan orang lain 
tanpa 
fikirkan situasi dan keadaan sebenar orang itu" 

Entah kenapa lately aku rasa mcm ni...
 -------------------------------------------------------------------------------------

 2 hari bekerja tanpa teman-teman disebelah-menyebelah ni,
realitinya memang sangat penat...
menjawab semua call yang berdering...
kadang-kadang sampai tak sempat nak jawab semua call
pun ada..

Tapi alhamdulillah i manage it very well
walaupun sumtime hati ni rasa mcm nak pecah 
dek kerana 
si pemanggil yang tak nak faham-faham dengan kerja kita
dan prosedur yang memang dah ditetapkan

fuhhhhh,..... seriusly memang sangat-sangat menguji tahap kesabaran aku...
Tapi alhamdulillah... ALLAH berikan aku kekuatan dan kesabaran untuk
manage semua tu dengan cara yang terbaik...
ALHAMDULILLAH...
Syukur...

Walaupun uruskan kerja bersendirian untuk tempoh 2 hari ni... 
happy jugak rasa... Tenang jer...
Tak serabut kepala...

Seriusly bekerja disini memang sangat memenatkan..
untuk satu-satu masa tu anda ditugaskan untuk uruskan semua kerja
yang urgent...

Satu-satu orang tu dipertanggungjawabkan dengan 3 hingga 4 task yang semuanya perlukan perhatian...
 hu hu hu...
kadang-kadang rasa mcm nak pindah jer

Lagi kesian dkt our bos... lagi tension.. 
nak buat mcmmana kan... dah namanya kerja...
memang dah tanggungjawab kan...

BUT i'm happy kat sini dengan kawan-kawan
BOS pun blh kawtim (betul ker eja ni.. lantaklah.. janji faham)

My En Hubby dah berulang kali tanya...
Nak pindah ke tak? 

Hati ni berbelah bagi..

Tapi... alhamdulillah

ada si penghibur hati, si pengarang jantung...
My Princess n My En Hubby...


 Love both of u so much...

heheheh : tajuk tak berkaitan dengan entry... itu jer yg terlintas kat fikiran...
 
 

Monday, April 23, 2012

Feeling....

Assalamualaikum semua... 

Fuh... penatnya arini... bergegas ke sana-sini... 
Alhamdulillah semua order telah selamat di pos dan dah selamat COD pada customer dengan bantuan My En Hubby... 

Bila rasa penat macam ni... mula la teringatkan My En Hubby.. 
Sibuk jugak dia bergegas sekali dengan aku tadi 
Sian dia.. 
Mesti dia pun penat kan..
Dah la seawal 6.30 pagi kitaorang dah kuar umah...
Balik nanti nak pergi kelas pulak..
Rehat pun tak berapa cukup... 

Entah kenapa arini rasa sensitif pulak...
Tadi aku ada cakap sumthing dengan My En Hubby

Aku cakap : "aku selalu rindu dia walaupun dia ada di depan mata
tapi aku still rindu dekat dia"...

My En Hubby : "diam tanpa kata, tapi mcm tersengih-sengih sorang-sorang"

Entah dia faham atau pun tak... ha ha ha..
rasanya maybe dia faham... cuma saja tak nak tunjuk dengan isteri dia ni ha...
 
Walaupun tengahari ni kitaorg keluar sama 
tapi tak sempat nak lunch sesama arini..
Sebab dia nak cepat..
 Nak kejar masa, katanya... 

Tak per... maybe next time...

nak sambung keje balik... 
OK da...

p/s: untuk order everlynn skincare atau VCO, jgn lupa sms ea...ADD di FB: Siti Zaleha Everlynn pun boleh


Friday, April 20, 2012

Makan-makan

Alhamdulillah.... 
walaupun makan sikit tapi kenyang sangat... (makan sikit.. mcm tak caya jer... ha ha ha)
Arini... ada buat makan-makan sikit kat opis...

Dalam minggu ni dah 2kali buat makan.. makan.. 
alhamdulillah rezeki ALLAH..

Seronok tengok semua orang happy...
Dah macam 1 family dah...
penuh dengan senda gurau... 
(tunggu pic daripada member nanti)

Entah kenapa arini mcm sentimental sikit aku rasa..
erm... feeling aku jer kot..

Tetiba rindu mak dan bapak di kampung :(
Dah bagitau My En Hubby... nak balik kampung cuti 1st Mei ni...
My En Hubby cakap... insyaALLAH... sekiranya diizinkan ALLAH
dan semua urusan selesai... kami akan balik..
Hopefully jadila...
sebab dah lama tak balik kampung...
RINDU sangat...
hati meronta-ronta... dan tak sabar nak balik....
Semoga ALLAH permudahkan semua urusan nanti...

InsyaALLAH...


p/s: kepada sesapa yang nak order VCO catalyst dan Everlynn skincare boleh SMS saya di 0194296954 ea...

- bagi sesapa orang perak yang nak jadi dealer everlynn boleh SMS saya juga ea.. Peluang untuk anda menjana pendapatan sampingan

 

Sekiranya Telah Tertulis

Kalau dah tertulis rezeki kita takkan kemana...
dan kalau dah tertulis bukan rezeki kita
memang bukan rezeki kita...

dan
alhamdulillah...
selasa lepas dapat panggilan 
dan dapat perkhabaran yang baik...

Alhamdulillah rezeki...

Thursday, April 19, 2012

Hujan di pagi hari

Alhamdulillah ... syukur... hujan dipagi hari.. hujan rahmat...
Tapi hati ini agak sedih
Sebab masa OTW datang keja tadi,
Ada accident lepas sikit je daripada tol sg ramal, kajang

Accident yang melibatkan kereta myvi,
Masa kejadian berlaku, aku baru je keluar tol sg ramal

Kereta terbalik, keempat-empat tayar ke atas..
hishhhh
boleh bayangkan mcm mana keadaan org yg dalam kereta tu..

Habis barang bertaburan atas jalan..
Rasanya perempuan, sebab handbag, pas keje semua bertaburan dkt jalan

Dan yang paling menyedihkan bila nampak, bungkusan pampers PET PET tercampak kat tgh jalan
Dalam hati terbayangkan... sekiranya dalam kereta tu
ada baby... macam mana keadaan dia... :(

Masa aku lalu tadi dah ada yang berhenti untuk memberikan pertolongan
Dan harapan aku semoga
keadaan mangsa didalam kereta tu selamat, hendaknya
Amin...

p/s: kepada sesapa yang nak order VCO catalyst dan Everlynn skincare boleh SMS saya di 0194296954 ea...

Wednesday, April 18, 2012

Selamat Pagi Semua...

Selamat pagi dan assalamualaikum semua... 
Dah lama tak update blog nih.. acctually banyak benda nak di coretkan dekat sini... 
tapi belum ada kesempatan untuk menaip... 
hu hu hu..

Minggu lepas, rumah aku tak henti-henti dikunjungi oleh sanak-saudara sebelah aku dan jugak sebelah My En Hubby... 
Alhamdulillah... 
orang kata kalau selalu dikunjungi murah rezeki... 
Amin... 
moga-moga betul lah apa yang orang kata kan....

Dan yang sangat happy nya... 
sebelum ni rumah aku hanya dikunjungi oleh adik-beradik sebelah My En Hubby sahaja... memang diorang selalu datang... 
Tapi kali ni... 
kakak-kakak sebelah aku yang datang.. 

Ermmm... suka.. suka... suka... 
Walaupun sekejap jer dia datang tp ok lah...

Nak dijadian cerita... 
malam jumaat lepas aku dapat panggilan daripada abang aku kat kampung... 
Acctually bukan tak pernah diorang call aku.. 
pernah... 
tapi selalunya kalau telefon malam-malam ni mesti ada sesuatu yang berlaku....

Bukan aku sesaja cakap macam tu tapi memang selalu kalau call malam-malam dan kadang-kadang time magrib mesti akan dapat perkhabaran yang sedih... seperti sebelum-sebelum ni.

Dan seperti tekaan aku... memang tepat tekaan aku...

Anak saudara aku yang duduk dekat kajang tu accident... huhuhu...
sungguh cuak gila aku masa tu...
plus My En Hubby pun tak der kat rumah... ada kelas...

tapi apa-apa pun alhamdulillah semuanya dah OK sekarang... 
Anak saudara aku pun dah boleh discaj...

Sebelum terlupa... nak inform semua my follower... dan semua bloger-bloger yang ada... sekarang aku tengah merangka untuk buat my first GA... hopefully akan ada sambutan nanti...

ok... insyaallah next week... aku akan open GA tu... so wait n see yah...