Pages

Wednesday, February 29, 2012

Atasi masalah senggugut dengan VCO Catalyst

Hi all,...

Arini nak kongsi cara untuk kurangkan rasa senggugut ketika period dengan mengamalkan Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst.. 
Seriusly.. 
Sebelum ni pun aku ada masalah senggugut ketika period tapi sejak mengamalkan pengambilan VCO Capsule dari Catalyst... sekarang setiap kali period dah tak de rasa senggugut... 

Alhamdulillah.. syukur sangat.. 
Kalau tak sebelum ni pasti berguling-guling sebab sakit sangat.. sepanjang ari mesti tido jer.. lapik perut dengan bantal
Tapi sekarang sakit dah tak der.. syukur sangat.. 

Ye la.. bayangkan la kalau time period jer senggugut... 
dulu tak per la belum kawin.. belum ada anak..
Tapi sekarang dah ada anak.. tak kan nak tido je sepanjang arikan...

Sian lak anak siapa nak uruskan nanti... 
Tambahan pula sekarang ni My En Hubby BZ
Sian nanti Our Little Princess terabai pulak kan..

Antara Kebaikkan Menggunakan VCO Catalyst adalah :

  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur

Cara pengambilan VCO Capsule:-
 2 biji (1pagi dan 1malam)

Cara yang saya amalkan untuk kulit cantik:
1 biji - pagi (makan)
1 biji - malam (gunting sikit hujung kapsul - sapu sikit pada muka dan selebihnya makan)

Selain daripada VCO catalyst, saya juga amalkan pengambilan VCO Collagen

 sekarang ni ada promosi VCO Capsule dan VCO Collagen 
sehingga 2 Mac 2012

 
Harga Asal RM165.70 (include postage)
 

so kepada sesiapa yang nak cuba VCO catalyst ni boleh la view sini untuk maklumat lanjut.
atau pun boleh sms ke 019-4296954

Bagi yang berminat menjadi agen juga adalah dialu-alukan...



Wednesday, February 22, 2012

Misha Omar Dah Bertunang

Misha Omar kini bergelar tunangan kepada Firos Ezzwan Rossly, juruterbang MAS. Majlis akad nikah dijadualkan akan berlangsung pada penghujung tahun ini.. Doakan Misha Omar akan kekal hingga ke akhir hayat... Amin..

image dari google
image dari google
image dari google
image dari google
Suka sangat dengar lagu bunga-bunga cinta nyanyian Misha...


Tuesday, February 21, 2012

BLACKMORES Dietary Supplement B + C

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Arini nak cerita tentang supplement untuk tambahkan berat badan lagi.. Sebelum ni dalam entry ini aku adal mention pasal supplement Safwa Health... 

Kali ni aku nak sentuh tentang supplement BLACKMORES Dietary Supplement B + C. Supplement ni boleh membantu menyokong diet yang tidak seimbang (rendah berat badan). Supplement BLACKMORES ni banyak jenis tau... ada untuk multivitamin + mineral, untuk kulit pun ada. Tapi untuk tambahkan berat badan... pilih botol yang color hijau macam kat bawah ni...

BLACKMORES Dietary Supplement B + C. (image daripada google)
 Harga dia kalau tak salah aku dalam RM29.90... hi hi hi tak berapa ingat harganya sebab My En Hubby yang belikan... 

Aku pun baru je makan supplement ni... belum sampai seminggu lagi pun... so tak boleh nak bagi feedback lepas makan ni...

Sekarang ni aku tengah berusaha untuk naikkan berat badan.. 
chayok... chayokk... 
boleh naik lagi 4 kg pun jadi la...



Monday, February 20, 2012

Rindu Sangat

Tak sempat nak blogwalking arini... hu hu hu..
Tuntutan kerja yg melambak-lambak terpaksa di selessaikan dulu...

hu hu hu...

Sedih ni... My En Hubby pergi outstation... 
sedih la.. rindu dekat My En Hubby...
Walaupun dia selalu call and SMS 
tapi tak sama
bila dia ada depan mata...

Tapi itu la kan... bila depan mata asyik gaduh jer... 
bila dah jauh mcm ni... rindu memuncak la pulak
lambat lagi pulak tu nak balik...

really miss him...

BE Pertama dari Nuffnang

Alhamdulillah syukur sangat.... Setelah lama menanti... Akhirnya dapat juga BE dari En. Nuffnang... Syukur sangat-sangat.. kerana En Nuffnang... telah bermurah hati telah memberikan aku BE kali ini... Untuk pengetahuan semua, ini adalah BE pertama aku... suka sangat...  Sekali lagi Thanks to En. Nuffnang


Thursday, February 16, 2012

Shopping di Radiusite Hijab Online Boutique

Assalamualaikum semua.... 
Harap-harap arini semua member-member blogger sihat2 belaka ea..
Sebenarnya arini mcm tak de topik sangat nak di story.. Tapi rasa mcm nak kongsi satu info ni...
Ada sesapa tak yg sebelum ni pernah dengar pasal Radiusite Hijab Online Boutique?

image from radiusite hijab online
 
Rasanya ramai jugak kot yang dah kenal dan dah pernah dengar pasal Radiusite Hijab Online Boutique ni.

Saja je.. nak kongsi kat sini, bagi sesapa yang belum pernah dengar kan.. 
 Radiusite Hijab Online Boutique ni  pernah masuk TV9 dalam program saffiya dan juga di dada-dada akhbar...

Radiusite Hijab Online Boutique ni terletak di Shah Alam 
yang beralamat di
No 20-A, Jalan Plumbum,
Q7/Q Seksyen 7,
40000 Shah Alam Selangor.
***atas ledai optik i-city, berhadapan dengan Restoran PappaRich***

Waktu operasi : 10 pagi hingga 9 malam..
Blog/Web : http://www.radiusite.com/

Banyak jugak koleksi-koleksi tudung yang menarik disini.. boleh beli secara online atau boleh jer terus ke Butik diorang..

Asalnya perniagaan ini pun dibuat secara online kecil-kecilan .. design-design tudung pun cantik-cantik... Yang mana kata pemilik butik ni.. tudung-tudung yang dikeluarkan diolah daripada tudung-tudung sedia ada.. dan ada jugak diantaranya yang didesign sendiri oleh pemilik.

Selain tu jugak kat sini pun ada tutorial macam mana nak pakai shawl (Boleh klik link ni ea bagi sesapa yg memang gemar memakai shawl.) Banyak style shawl dan tutorial memakai shawl  kat sini.

 Antara koleksi-koleksi Radiusite Hijab Online Boutique

image from radiusite hijab online
image from radiusite hijab online
 Koleksi kat atas ni cantik kan... boleh guna untuk majlis akad nikah.. cantik sangat...Kepada bakal-bakal pengantin yang masih tercari-cari tudung untuk majlis akad atau majlis tunang boleh la try skodeng-skodeng kat sini...

Ada lagi koleksi lain... cer tengok kat bawah.... rambang mata.. hu hu hu

image from radiusite hijab online

image from radiusite hijab online
image from radiusite hijab online

dan ada juga jubah hoodie yang cantik
image from radiusite hijab online
jom cuci-cuci mata kat Radiusite Hijab Online Boutique


Wednesday, February 15, 2012

Pola Baju Kurung Moden

Selamat Pagi semua,

Untuk pengetahuan semua, sekarang aku tengah mencari-cari pola baju kurung moden.. Reason kenapa aku cari pola baju kurung moden ni sebabnya konon-kononnya nak buat sendiri la.. tapi tak tahu la bakal menjadi atau tak...

Ye la sekarang upah baju pun dah mahal kan.. nak-nak pula duduk kat ibu kota ni.. hu hu hu... baru ni tempah baju kurung moden satu pasang RM60.. + lining lagi RM60.. so total semua RM120.. hu hu hu.. harga kain tak sampai pun RM50... hu hu hu sedih.. sedih...

Sebab tu la aku try cari pola baju kurung ni... kot-kot boleh buat sendiri kan.. kelengkapan jahit pun dah ada sikit-sikit..

Hopefully menjadi la... belajar untuk pakai sendiri je...boleh jimat sikit... 

Nak tahu aku dapat info pola baju ni kat mana... Ni ha link dia
(http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/2011/09/pola-kurung-moden.html
aku share dengan korang.. mana tahu kot-kot korang pun ada gak yg nak try buat baju sendiri kan... Banyak jugak tutorial yang korang boleh dapat kat sini... 

Selamat Mencuba :)


Tuesday, February 14, 2012

Ezani Masterchef Malaysia

Ada sesiapa tak yang follow Masterchef Malaysia? Kalau ada yang follow, mesti tahu siapa gerangan yang dinobatkan sebagai masterchef malaysia yang pertama kan... 

Ezani Masterchef Malaysia - sumber dari google
OK.... 
Arini baru berkesempatan nak blogwalking setelah menghabiskan kerja-kerja yg patut...
Masa blogwalking tadi, jengah blog hasrulhasan dan dikhabarkan yang Ezani ada blog. So apa lagi mestilah wajib terjah blog Ezani Masterchef Malaysia nih... mana tahu kot-kot terselit resepi baru ciptaan Ezani sendiri kan.. boleh jugak praktik kan kat umah... hi hi hi
Kat rumah je la.. Aku ni tak layak kot masuk Masterchef... rempah ratus pun tak kenal semuanya... kalau masuk kang confirm-confirm aku org pertama yg terkeluar.

Dermagic Simply Siti

Produk Terbaru Daripada Simply Siti - Dermagic
image from simplysiti.com





sumber daripada BorneoPost online:
image daripada borneopost online
  "Apa yang kami tampilkan untuk produk ini adalah keajaibannya yang berkuasa membangkitkan ‘mood’ gembira.
“Ini kerana, bahan yang digunakan mempunyai kelebihan untuk  menyerlahkan diri yang lebih awet muda, cerah dan ceria,” katanya. ----- petikan daripada BorneoPost online:

 Bukan sahaja memberi manfaat untuk membangkitkan mood gembira, kesemua faedah ini boleh didapati di dalam satu krim :
  
- Melembap
- Kulit tanpa stres
- Mencerah
- Tona kulit lebih sekata
- Mengecilkan saiz pori
- Menenangkan
- Mengurangkan kedutan dan garisan halus
- Menegangkan kulit wajah
- Membentuk wajah (V Shape)
- Mengurangkan cela kulit
- Menambah seri
- Menyegarkan kulit
- Mengurangkan bintik hitam
- Kulit lebih lembut dan licin


Promosi Februari Simply siti. Jom dapatkan barangan simply siti di guardian berdekatan anda.
sumber daripada simplysiti.com

sumber daripada simplysiti.com

Top Seller
sumber daripada simplysiti.com
sumber daripada simplysiti.com
Setakat ni aku hanya ada bedak dan blusher simply siti je... Ingat lagi masa mula-mula dulu,  macam mana aku boleh terjebak guna simply siti ni.. Masa mula-mula dulu memang aku fanatik sikit dengan produk simply siti ni. Tapi tak pernah terlintas nak beli... tapi satu hari ni tetiba My En Hubby balik (masa ni aku baru lepas pantang, belum masuk keja lagi) dan surprise kan aku dengan bedak simply siti dan set percubaan simply siti... terkezut aku beb...  Orang dah beli kita pakai je la kan...

Apa-apa pun thanks to My En Hubby yang selalu ambil berat dengan wife dia yg kekadang agak sengal ni... ha ha ha...

more info about simply siti product boleh view simply siti dan jom ke sydney australia bersama simply siti

Monday, February 13, 2012

Kawasaki Disease menyerang kanak-kanak

Info ini ditujukan kepada semua ibu-ibu dan bapa-bapa diluar sana.


Pernah dengar tak tentang penyakit kawasaki disease. Aku pun sebelum ni tak pernah dengar tapi baru-baru ni anak kepada officemate telah dijangkiti dengan virus ini.

Tanda-tanda awal penyakit ini berpunca daripada demam yang berpanjangan.... Kejap demam kejap baik and then demam balik... ruam disekitar badan.

KAWASAKI DISEASE adalah penyakit saluran darah ke jantung mengembang dan boleh menyebabkan kematian jika lambat dirawat.. salah satu penyakit berpunca dari jangkitan virus. Kawasaki disease juga dikenali sebagai sindrom nod lymph, penyakit nod mucocutaneous, infantile polyarteritis dan sindrom Kawasaki

Selalunya virus ini akan mudah dijangkitan kepada kanak-kanak berumur dari 5 tahun ke bawah. Kawasaki disease ini berkemungkinan akan kembali berulang. So kepada ibu dan bapa mesti berhati-hati dengan penyakit ini... sekiranya anak anak demam yang berlarutan better dapatkan rawatan secepat mungkin...kadang-kadang demam pun boleh bawa maut.

Lagi info mengenai penyakit ini boleh lawati pagi ini..



Tambahkan Berat Badan dengan Multivitamin Safwa Health

Good Morning semua,

Dah breakfast ke belum? Hopefully semua dah breakfast ea... jgn biarkan perut masuk angin... nanti sakit perut.. kan susah..

Arini nak story sikit pasal "berat badan".. heheheh.. bukan pasal kurangkan berat badan tapi tambahkan berat badan. Ini bagi sesiapa yang mengalami masalah kekurangan berat badan ea. Aku pun mengalami masalah yang sama.. dan sekarang aku amalkan makan supplement Multivitamin Safwa Health.  

Macam mana aku boleh makan multivitamin ni? Sebenarnya memang dah lama aku nak naikkan berat badan.. Pernah jugak makan gaint 8 tapi tak berkesan pun pada aku.. maybe pada orang lain gaint 8 ni berkesan. Lagipun bab nak minum susu ni eeeeiiiii... tak boleh terima dah tekak nih... hi hi hi.. itu la masalahnya.. Then aku try pegi farmasi tanya staf kat situ, ada tak supplemment untuk naikkan berat badan. And staf tu tanya.... ada ambik multivitamin tak... aku cakap tak der.. and then dia cakap cuba multivitamin ni dulu...

Multivitamin Safwa Health


Alhamdulillah, dalam masa 1 bulan berat badan aku dah naik 2kg. Berat badan aku memang susah sikit nak naik... dapat naik 2kg ni pun kira ok la, syukur sangat. Sebelum ni beli baju yg dah siap saiz xs pun belum tentu aku boleh pakai, sebab pinggang dia besar tapi sekarang alhamdulillah... beli baju yang dah siap jahit pun aku dah boleh pakai... hi hi hi.. kepada sesiapa yg alami masalah yg sama boleh try makan multivitamin ni ea.. 

Multivitamin ni ada yang botol besar tapi aku try yang botol kecil ni dulu. Botol kecil ada 30biji, makan 1 biji sekali sahaja waktu pagi. Harga dia aku dah tak berapa ingat la.. tapi anggaran dalam RM29 ke RM39 rasanya la... serius dah tak ingat berapa RM harga dia.. Tapi boleh cuba la.. pada aku ok la.. tak mahal sangat dan boleh tahan sebulan kan.. ok la.. dan hasilnya agak memberangsangkan...


P/S : jgn lupa singgah sini ea : Samsung GALAXY Tab 10.1

Thursday, February 9, 2012

YPAD

Hi semua, last week masa tengah dok godek-godek FB saya terjumpa ini...

Apa ni? Ini adalah YPad... Dan sesuai untuk anak-anak anda yang berusia lebih kurang 1-4 tahun ... bagi tujuan pembelajaran...

APA FUNGSI YPAD NI?
1. Touch And Press Screen
2. Belajar ABC
3. Belajar Mengira (123)
4. Sebutan Perkataan (Contoh : Apple)
5. Bantuan untuk ejaan perkataan
6. Dan ada jugak soalan-soalan simple yang memerlukan anak-anak anda mencari jawapannya
7. Ada melodi jugak

KAT MANA NAK DAPATKAN YPAD NI?
1. Boleh ADD FB ni : Norna Resources
2. atau boleh jugak view this blog Batrisyiasayang.blogspot.com

Masih Terpinga-pinga

Mood nak update blog berkobar-kobar tapi tak tahu apa yg nak dicoretkan kat sini... Hari ini aku masih lagi terpinga-pinga... Tak tahu nak buat apa.. datang keje arini dah separuh ari tp masih belum mulakan kerja... Setelah apa yg berlaku last week, perasaan ni rasa tak menentu..

Untuk pengetahuan semua... Last week telah berlaku sesuatu, dan peristiwa ini aku akan ingat sampai bila-bila. Seriusly kejadian ini memang sukar untuk dilupakan... Niat dihati memang nak share didalam blog aku ini, tetapi disebabkan faktor-faktor tertentu yang masih lagi dalam dot dot dot membuatkan aku tak dapat nak luahkan kat sini... 

Benda ini berlaku diluar jangkaan... dan sukar untuk diramal... Apa yang aku boleh cakap kat sini... "Salah orang lain tapi kita yang terpaksa tanggung... sangat-sangat tidak adil".... Tapi untuk membuktikan tidak bersalah itu sangat tipis... senipis kulit bawang... Apa yang mampu dibuat hanya berserah dan bordoa kepada Allah s.w.t agar terbukti semua kebenarannya.... Nasib aku kira beruntung jugak sebab bukan aku yang dikaitkan... tapi sedikit sebanyak aku jugak terpalit tempiasnya... Member aku lagi kesian... sebab dia yang dikaitkan dengan isu ini. Sejujurnya aku dah fobia dengan isu ini... Mungkin ini dugaan Allah untuk hambanya... Dan sekiranya ini betul2 dugaannya... Aku terima seadanya... And now aku tengah kembalikan semangat aku untuk bekerja semula... hopefully keadaan ini akan cepat berlalu seperti angin dan tidak lagi diungkit dikemudian hari...

P/S: Jangan Lupa View sini :  1 ) Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini 
dan 



Thursday, February 2, 2012

Aku Rindu Kamu

Bila My En Hubby cakap : "serba salah nak tinggalkan ayang"... Wa.. hatiku sayu.. hu hu hu tapi nak buat macam mana... tuntutan kerja.. so walaupun terpaksa perlu direlakan... Tapi dalam hati hanya tuhan yang tahu.. "sedihnya bila My En Hubby jauh"

i'm gonna miss you

p/s: jangan lupa singgah KhaizaBeautyShop dan KhaizaScraf ea..

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Update : 13 Feb 2012
Baru perasan entry ni tak der tajuk... nak letak tajuk apa ea???

Tajuk ni OK tak... AKU RINDU KAMU... boleh la yer...