Pages

Monday, December 10, 2012

FIRST TIME TENGOK BOLA DI KEDAI MAKAN

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia...
Semalam adalah hari yang paling memenatkan..
Hampir-hampir aku EL arini..
 Habis sakit-sakit satu badan.
Aku pun tak pasti apa yang aku buat..
Tapi badan memang lemah..
Kepala rasa sakit...

Erm minggu ni memang langsung aku tak buat apa dirumah..
Pagi Sabtu tu.. 
Bangun-bangun pagi My En Hubby dah siap basuh dan sidai baju
Sarapan pagi pun dah terhidang

Kul 10 pagi My En Hubby ajak pergi tesco
jalan-jalan sambil buat treatment rambut
Rambut aku gugur..
banyak giler..
sampai aku sendiri pun dah pening..

Then kitaorg balik PAJAM rumah aku sendiri
Seronoknya dapat balik ke rumah sendiri..

Then malam tu My En Hubby ajak makan kat luar
Erm... tak masak lagi la aku malam tu

Keesokkan harinya Abang dari kampung dan abang dari melaka
call dan katanya nak datang.. 
Erm.. seronok.. bila family datang umah..
tapi seperti sama kitaorg makan dekat luar jugak
tak masak..
hu hu hu
coz My En Hubby pun cakap tak perlu masak..

Then malam tu.. sambil-sambil makan malam.. 
sambil-sambil berborak
sambil-sambil tu jugak layan bola Malaysia vs Thailand
Abang aku la semangat giler..
dia yang ketua sorak..
tak terkecuali jugak My En Hubby..
Nampak keceriaan di muka My En Hubby
ye la sekali sekala dapat join my family
ramai-ramai

Setiap kali bersorak jer.. aku pun tak terkecuali sumbangkan suara sorakkan tu
huh... macam tak percaya beb..

Dan yang paling best Alisha pun bersorak sama..
siap berdiri atas kerusi lagi

Sangat meriah
Then lepas tu kitaorang balik ke putrajaya (kuarters).

Abang aku terus gerak balik ke Melaka.. bersama dengan abang aku dari kampung
nyaris-nyaris aku follow diorang ke melaka
sebab harini diorang ada aktiviti menjelajah melaka..

Tapi itu la.. berbekalkan cuti yang ciput ni
tak dapat la aku nak follow diorang
hu hu hu

6 comments:

  1. baca entry ni jer dh dpt bayangkan betapa meriahnya tgk bola kat kedai makan tu hehe

    ReplyDelete
  2. selalu tau tgk kat kedai sbb teman suami..kemeriahannya lain sikit kan ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. kemeriahan dia lain sikit.. sekali sekala boleh la..

      Delete
  3. bestnya sekali sekala cuti masakkan?

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: