Pages

Monday, October 1, 2012

NEW BISNESS PLANNING

salam semua... hopefully semua sihat arini ea.. banyak sangat benda yang bermain difikiran ni.. and so many thing to do.. hopefully aku boleh manage dengan sebaik mungkin.. 

Arini close akaun utk sale last month.. ALHAMDULILLAH rezeki yang maha Esa.. Amoun dalam akaun sangat mengujakan dan terharu sangat.. Every day ada je order yang tak putus-putus.. And today aku terlupa bawa buku list order aku. hu hu hu.. sedikit upset dipagi hari.. Tapi nasib baik jugak aku ada save dalam HP semua list order tu..

Dalam entry yang lepas-lepas aku ada update pasal NEW BISNESS kan... Arini aku nak inform sikit pasal bisness baru yang aku sedang plan kan tu.. BISNESS yang aku plan tu adalah BISNESS baju.. for starting kitaorg akan mula kan dengan baju siap.. means baju kurung kitaorg siap jahit ikut saiz.. then kitaorg akan offer for package.. Beli kain dengan kitaorg dan upah jahit pun dengan kitaorg, ini memudahkan kepada pembeli yang memang berminat dengan koleksi baju yang kami reka tp masalah daripada segi saiz..

Aku akan bergabung tenaga dengan kakak aku.. kakak aku memang tukang jahit.. Dah lama dah dia menjahit.. Actually keinginan kitaorg ni sama iaitu untuk ada butik sendiri.. cumanya modal dan cara untuk mulakannya belum ada..

Ilham ni tercetus bila :
1. Aku memang minat dalam fesyen
2. Memang keinginan untuk ada butik sendiri tu lahir sejak aku kecik lagi..
3. Kebetulan kakak aku pun nak join.. so kira bisness adik beradik la ni. 
4. Kesukaran untuk membeli baju siap kerana saiz badan aku ni yang agak terbantut.

ALHAMDULLILLAH hujung tahun ini, aku dapat bonus.. Daripada duit bonus tu aku akan mula beli kelengkapan serba sedikit... perasaan aku untuk mulakan bisness ni bercampur baur.. teruja pun ada.. takut pun ada.. ini dikira memang NEKAD abis la nih.. hopefully modal yang keluar tu dapat pulangan. InsyaALLAH... 

Dengan izin ALLAH.. Doakan untuk aku ea...

8 comments:

  1. idea yg bagus.. moga plan ni berjaya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH..semoga dipermudahkan segala urusan hendaknya.. Thanks for support

      Delete
  2. alhamdulillah, rezeki sentiasa ada untuk yang sentiasa berusaha... moga terus sukses! ^__^

    ReplyDelete
  3. salam kenal..didoakan semoga usaha itu akan berjaya,insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak.. terima kasih atas sokongan

      Delete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: