Pages

Thursday, August 30, 2012

BLOG ISTERI ALLY ISKANDAR - FARAH LEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua,

Pagi ni hati rasa tenang sangat selepas view FB page dan baca blog Farah Lee - isteri ally iskandar..



Raut wajah yang mulus... suci... dan bersih...
suka tengok...

Byk jugak diceritakan tentang agama dan kehidupan beliau di korea dan yang paling tersentuh bila aku baca part ni...

*
*
*
*

Beginilah kehidupan kami di luar negara.. Sentiasa mencari ruang untuk bersolat tak kira tempat. Kami di sini, berwuduk pun guna sinki je. Kalau winter, hanya Allah yang tahu betapa bekunya ambil wuduk. Kadang-kadang, tengah solat pun kena
halau..

Lain keadaannya di Malaysia, lengkap dengan kemudahan untuk bersolat. Surau, masjid cantik siap berpenghawa dingin. Di mana-mana ada tempat solat yang sempurna..


Tetapi Alhamdulillah, dengan kepayahan itu mengajar kami untuk lebih menghargai islam...
 actually farah lee ada share kan vidoe dari youtube... blh view kat sini ea 
walau susah mcm mana pun diorang kat sana tapi tetap tunaikan tuntutan agama, tapi kita kat sini kebanyakkannya lalai..
 

4 comments:

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: