Pages

Wednesday, March 7, 2012

Mencari Tailor sekitar putrajaya

Selamat tengahari semua,

Buat apa? Dah lunch belum? Arini turun lewat ckit... 
Ada penandaarasan 5s dari kementerian kesihatan, putrajaya la pulak arini... 

hu hu hu
tempat dah mcm tongkang pecah dah ni.. 
berselerak dengan surat-menyurat yg masih pending kat meja...

Tapi alhamdulillah sekarang dah clear... 
keje pun semua dah setel.. 
fuhhh....

Ok arini nak kongsi cerita pasal....

"TEMA KAHWIN KALER PURPLE"

Gara-gara tema kawin adik ipar aku kaler purple... tghari semalam ajak
member2 ofis pergi pasar tani putrajaya
cari kain kaler purple... 
Tapi sebelum tu check dulu dengan tailor 
boleh tak siapkan baju dalam masa 1minggu..

Bila tailor cakap OK jer... terus cari kain... nasib baik ari selasa ada pasar tani, kalau tak tak tahu mana nak g mencari kain kaler purple..
Nak beli yg baju yang dah siap.. tak der pulak kaler purple...

OK ada tak sapa2 yg sekitar putrajaya ni dok mencari tailor.
Sekarang ni susah sikit nak cari tailor dengan harga yg berpatutan.. 
Tapi dengan bantuan My frez... ada tailor ni untuk baju kurung biasa RM35

OK la tu... tempat lain aku servey mcm agak mahal jugak..

Adik ni baru jer kahwin, pas kawin ikut husband ke Sini, adik ni dari kedah. Pada sesapa yg mencari tukang jahit boleh la call 019-480 2286 (adik kamisah)... 
adik ni ok
peramah jugak..

Cakap jer... nak buat fesyen apa... nanti dia tolong bg cadangan...

OK... sess u'all untuk next entry

22 comments:

  1. RM 35 untuk baju kurung biasa? agak mahal sikit la dari tempat Eza. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat putrajaya nih dh susah nak dpt tailor yg ambik upah below than RM40

      Delete
  2. area sana mmg harga standard camtu eh? takpelah..janji ade baju yg cantik nanti hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah la.. kat sini memang standard harga mcm ni. dah susah nak dapat harga murah.. Saja kongsi info kat sini, mana tahu kot2 ada yg nak cari tailor jugak kan

      Delete
  3. kalau khaiza kat kuching td, senang aje zie rekemenkan kat tailor aya collection in where zie selalu buat baju kat sana. tailor di aya collection sgt memuaskan jahitan dia taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for your information.kebetulan sedang mencari tailor.tailor yang ada tak sempat nak jahit.so hope this tailor will do.

      Delete
  4. saya tgh cari tailor.. ok ke baju yg die buat.. seap pakai x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... ok.. sedap pakai.. tp kena bgtau betul2 apa yg aniesz nak.. nanti dia buatkan

      Delete
  5. tq lahhhhh terjumpe blog ni.Mmg tgh cari tailor kt putrajaya ni.
    tochey,tochey!

    ReplyDelete
  6. tq sesangat for your suggestion sbb mmg tgh cari tailor kt putrajaya.tochey,tochey!

    ReplyDelete
  7. tailor ni kat presint berapa ek?heheh Fida pon ngah cari tailor ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tailor ni ni kat presint 5, putrajaya.. berdekatan dengan PICC

      Delete
  8. salam.nak tanye,tailor ni tgl kat fasa bape?tgh cari tailor yg berdekatan ni.try call no tu xdpt,voicemail

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK.. tailor tu dah tukat no.. boleh ambik no ni ea 019-4802286. tailor ni tinggal di Presint 5 dekat PICC tu..

      Delete
  9. Salam Khaiza, saya try call, no tu dah tak aktif kot..
    ade tailor lain tak dear?
    pls help me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa ni saya tahu ni jer.. boleh cuba no ni 019-4802286

      Delete
  10. Saya menerima tempahan Baju Melayu,kurung Pahang,moden.. Kanak2 Dan lain2 secara pukal... Harga sangat berpatutan... Area KL Shah Alam dan sekitar nya DI utama kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bagi no fon atau FB page ke senang orang nak refer nanti

      Delete
  11. salam semua. tailor ni adik ipar saya. di baru je habis berpantang. ble contact dia semula 019-4802286

    ReplyDelete
  12. salam semua. tailor ni adik ipar saya. di baru je habis berpantang. ble contact dia semula 019-4802286

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: