Pages

Monday, February 13, 2012

Tambahkan Berat Badan dengan Multivitamin Safwa Health

Good Morning semua,

Dah breakfast ke belum? Hopefully semua dah breakfast ea... jgn biarkan perut masuk angin... nanti sakit perut.. kan susah..

Arini nak story sikit pasal "berat badan".. heheheh.. bukan pasal kurangkan berat badan tapi tambahkan berat badan. Ini bagi sesiapa yang mengalami masalah kekurangan berat badan ea. Aku pun mengalami masalah yang sama.. dan sekarang aku amalkan makan supplement Multivitamin Safwa Health.  

Macam mana aku boleh makan multivitamin ni? Sebenarnya memang dah lama aku nak naikkan berat badan.. Pernah jugak makan gaint 8 tapi tak berkesan pun pada aku.. maybe pada orang lain gaint 8 ni berkesan. Lagipun bab nak minum susu ni eeeeiiiii... tak boleh terima dah tekak nih... hi hi hi.. itu la masalahnya.. Then aku try pegi farmasi tanya staf kat situ, ada tak supplemment untuk naikkan berat badan. And staf tu tanya.... ada ambik multivitamin tak... aku cakap tak der.. and then dia cakap cuba multivitamin ni dulu...

Multivitamin Safwa Health


Alhamdulillah, dalam masa 1 bulan berat badan aku dah naik 2kg. Berat badan aku memang susah sikit nak naik... dapat naik 2kg ni pun kira ok la, syukur sangat. Sebelum ni beli baju yg dah siap saiz xs pun belum tentu aku boleh pakai, sebab pinggang dia besar tapi sekarang alhamdulillah... beli baju yang dah siap jahit pun aku dah boleh pakai... hi hi hi.. kepada sesiapa yg alami masalah yg sama boleh try makan multivitamin ni ea.. 

Multivitamin ni ada yang botol besar tapi aku try yang botol kecil ni dulu. Botol kecil ada 30biji, makan 1 biji sekali sahaja waktu pagi. Harga dia aku dah tak berapa ingat la.. tapi anggaran dalam RM29 ke RM39 rasanya la... serius dah tak ingat berapa RM harga dia.. Tapi boleh cuba la.. pada aku ok la.. tak mahal sangat dan boleh tahan sebulan kan.. ok la.. dan hasilnya agak memberangsangkan...


P/S : jgn lupa singgah sini ea : Samsung GALAXY Tab 10.1

2 comments:

  1. Macam best je produk ni.. sy pun ada mslh berat badan ni.. emmm dia mkn sebiji slps mkn ke sblm mkn ek?.. lg satu, selera mkn bertambah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. IntaNBerliaN : makan 1 biji selepas makan.. selera makan bertambah jugak la..

      Delete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: