FOLLOWERS

Wednesday, February 15, 2012

Pola Baju Kurung Moden

Selamat Pagi semua,

Untuk pengetahuan semua, sekarang aku tengah mencari-cari pola baju kurung moden.. Reason kenapa aku cari pola baju kurung moden ni sebabnya konon-kononnya nak buat sendiri la.. tapi tak tahu la bakal menjadi atau tak...

Ye la sekarang upah baju pun dah mahal kan.. nak-nak pula duduk kat ibu kota ni.. hu hu hu... baru ni tempah baju kurung moden satu pasang RM60.. + lining lagi RM60.. so total semua RM120.. hu hu hu.. harga kain tak sampai pun RM50... hu hu hu sedih.. sedih...

Sebab tu la aku try cari pola baju kurung ni... kot-kot boleh buat sendiri kan.. kelengkapan jahit pun dah ada sikit-sikit..

Hopefully menjadi la... belajar untuk pakai sendiri je...boleh jimat sikit... 

Nak tahu aku dapat info pola baju ni kat mana... Ni ha link dia
(http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/2011/09/pola-kurung-moden.html
aku share dengan korang.. mana tahu kot-kot korang pun ada gak yg nak try buat baju sendiri kan... Banyak jugak tutorial yang korang boleh dapat kat sini... 

Selamat Mencuba :)


16 comments:

  1. waaa,,, kak za jgn pdam entry ni k,, bole rujuk utk mase akn dtg :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis gadis berkata-kata : sudah tentu.. ini pun antara koleksi untuk saya refer pada masa akan datang...

      Delete
  2. nape kakti panggil pola baju kurung eh???
    anyway, jahit cantek2 nanti wana blh tempah kat kakti ok..hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink Lavender : Entah la.. daripada dulu lagi panggil pola...

      Delete
  3. heee, Eza punya baju kurung mak cik Eza yang jahitkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la mak cik yg jahit.. leh dapat diskaun hi hi hi

      Delete
  4. Saya pun memang teringin nak buat baju sendiri kak. Memang sekarang nak tempah semua memang mahal. Lagilah kalau beli siap. Adeh. Tapi masih study la. Tak ada masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi... tu la pasal sebab mahal la... tu yang bertekad nak buat sendiri... tak per lepas study nanti kalau nak tgk tutorial leh jer.. jengok kat sini k..

      Delete
  5. tak rajin nak buat sendiri..hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs.Eady: tak rajin jugak.. bila mood rajin datang baru semangat nak buat.. hi hi hi.. sekarang ni tgh mood ada la nih.. itu yg semangat berkobar-kobar tu

      Delete
  6. Blajar laaa... Boleh buat duit tuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah terer nanti insyaAllah boleh le ambik upah.. hi hi hi

      Delete
  7. okay. lepas neh buleh tempah kat sis plak.

    hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha... sekarang ni baju sendiri pun belum lepas.. masih belajar

      Delete
  8. Mmg mahal wo sekarang ni kalau tempah baju kurung..bgs gak belajar sendiri, lgpun byk gak website yg kasi tujuk ajar..heheheh..bergantung kpd minat gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. sebab mahal tu la yg terdorong untuk saya belajar tuh.. klu murah lagi better hantar tailor je..

      Delete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: