Pages

Friday, January 20, 2012

Cerita Di Pagi Hari

Huuuuiiiiiissshhh. 
Hujan lebat giler arini. Air kat jalan pun dah banyak bertakung... hu hu hu... risau lak kang jadi banjir kilat mcm dekat kajang baru-baru nih.. hiiiissssshh... mintak simpang la yer.

Story di awal pagi.. tengah sibuk dok memasak bekal untuk My Little Princess (Nur Alisha), tetiba jer dengan suara orang bergaduh.. kuat giler.. ingat Uncle sebelah umah.. Rasanya dalam pukul 5.40 pagi la rasanya tadi. Intai-intai kat luar tengok ada satu keta berhenti dekat Pak Guard depan umah aku. Dalam hati aku : "isk.. apahal lak ni, kuat giler cakap... rasanya 1 taman kot boleh dengar. ha ha ha.. tak der ler sampai satu taman boleh dengar.. just nak describe kan dekat korang betapa kuatnya diorang gaduh". Siap hentak-hentak keta lagi u all. Rasanya hal rumahtangga kot... Gerun hati tengok.. Tapi yang peliknya kenapa nak berhenti dekat Pak Guard tu nak gaduh, cari la port lain. Balik umah gaduh kat dalam umah sendiri. Orang pun tak tahu... Aku pun malas nak ambik kisah, biar je la diorang gaduh sesama diorang. Dan yang pastinya bukan bangsa Melayu.. so lantak diorang lah...

Masa aku nak kuar umah, tengok-tengok eh... siap ada keta polis lagi.. besar punya masalah ni, sampai call polis bagai.. erm.. ntah la.. 

Moral of the story : kalau nak gaduh hal rumahtangga (laki/bini), cari la tempat yg sesuai.. masalah besar ke kecik jer.. kalau boleh jangan la pertonton kat kepada umum.

p/s : jangan lupa singgah khaiza beauty shop dan khaiza collection yer...


2 comments:

  1. itu namanyer sengal tu gado depan olang tu..alahai...

    ReplyDelete
  2. syawalsimpsons : itu la pasal. Macam2 ragam.

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: