Pages

Friday, December 28, 2012

MAJLIS PERNIKAHAN KHAIRUL FAHMI CHE MAT DAN LEUNIEY

Sekitar majlis pernikahan Apex dan Leuniey 




Sumber dari FB THR Gegar

PERANCANGAN BARU 2013

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia
 Hujung Tahun 2012
adalah hari-hari yang sangat Busy bagi Khaiza Beauty Shop

Alhamdulillah...
Setiap rezeki itu datang dari ALLAH
Aku hambanya hanya Berusaha.. Berdoa dan Tawakal

 Dan aku sangat beruntung kerana mempunyai suami 
yang sangat-sangat memahami 
dan sangat-sangat membantu dalam sama-sama mempromosikan Khaiza Beauty Shop
Alhamdulillah syukur kehadratmu Ya ALLAH

Menjelang tahun baru 2013
Banyak persedian baru dan perancangan baru yang bakal aku laksanakan di Khaiza Beauty Shop
dan Khaiza Collections

InsyaALLAH
Doakan yang terbaik untuk kami ea..

LIKE my page 
dan



Friday, December 14, 2012

PIALA SUZUKI AFF 2012

Assalamualaikum Dan Salam Satu Malaysia,

Finally.. Malaysia tewas dengan Thailand.. 
Sedih tu sedih jugak la..
sebab Malaysia tak dapat pergi Final
tapi Harimau Malaya dah buat yang terbaik

Pada pandangan aku sendiri perlawanan semalam memang agak sukar untuk Malaysia menang.. dengan hanya 10 pemain melawan 11 pemain Thailand yang pemain-pemain yang agak kasar dan ganazzz...

Selagi masa belum tamat, selagi tu kita berjuang untuk medapatkan gol.. tapiapa kan daya bukan rezeki Malaysia untuk ke Final.

Apa-apa pun tahniah kepada team Harimau Malaya
kerana telah berjaya membawa team Malaysia ke separuh akhir.


Petikan : Berita Harian

Jurulatih kebangsaan, Datuk K Rajagobal tidak kecewa selepas Malaysia gagal layak ke final Piala Suzuki AFF 2012, sekali gus mempertahankan kejuaraan dimenangi dua tahun lalu kerana anak buahnya sudah melakukan yang terbaik.
"Selepas kalah 3-0 kepada Singapura pada aksi pertama peringkat kumpulan, kita berjaya bangkit semula sehingga ke separuh akhir ini. Jadi saya tak kecewa.
“Lagipun kita terganggu menghadapi Thailand dengan lima pemain yang cedera. Tapi pemain sudah tunjukkan yang kita bukan mudah untuk ditewaskan," kata Rajagobal pada sidang media selepas perlawanan, malam tadi.


Namun pengendali berusia 56 tahun itu tetap menyalahkan pengadil yang melayangkan kad merah kepada Fadhli Shas pada penghujung separuh masa pertama sebagai punca kekalahan 2-0 kepada Thailand, malam tadi.

"Ya memang kita tahu apabila datang ke sini, Thailand akan beri tekanan untuk mendapatkan gol awal. Kita sudah main baik pada babak pertama terutama dengan permainan fizikal dan berintensiti tinggi.

"Tapi semuanya berubah apabila kita dapat kad merah. Jika tidak, permainan boleh terus seimbang. Walaupun kurang seorang pemain, kita dapat beri tentangan hebat sebelum gol pertama berpunca kesalahan individu, Amar Rohidan dan gol kedua, pertahanan lambat menyambar bola muntah sepakan percuma.

"Memang susah nak bangkit selepas ketinggalan dua gol dan perancangan saya untuk memasukkan Safee Sali lebih awal tidak dapat dilakukan kerana beraksi 10 pemain. Tapi pemain sudah berusaha sedaya upaya.," jelas Rajagobal.


Wednesday, December 12, 2012

SURVEY TASKA UNTUK ALISHA

Assalamualaikum dan salam satu malaysia. 
Alhamdulillah hari ini hati ni dah terubat
Thanks pada yang bagi sokongan dan kata-kata semangat

Hari ni dapat tahu 1 of my ofismate dah selamat melahirkan baby pertama
waaaaaaa... bestnya..
alahai... keinginan untuk ada baby lagi tu tetiba datang
tapi sekarang bukan masa yang sesuai untuk aku pregnant lagi
tapi sekiranya diberi aku terima seadaanya

ok sekarang ni misi mencari taska untuk Alisha
Tahun depan Alisha dah masuk 4 tahun
so memang saja nak hantar alisha pergi taska awal sikit
sebelum ni Alisha aku hantar ke rumah pengasuh
 tapi bermula tahun depan aku dah mula nak hantar Alisah ke taska yang include sekali dengan pelajaran
means taska tu jugak ada cikgu yang mengajar

setakat ni tengah survey dekat CIC, TASKA VONAD dan KRISTA
kebanyakkannya memang bagus
tapi kos dia sangat mahal
ada yang RM400++
ada yang RM500++

huh
pening kepala
dalam masa nak beri yang terbaik untuk alisha ni, kos tu agak mahal
buat masa sekarang memang aku mampu
tapi pada masa akan datang
belum pasti

sekarang tengah mencari lagi... the best place for my little princess

p/s: jom like my page Khaiza Beauty Shop
 

Tuesday, December 11, 2012

PERKARA YANG LEPAS USAH DIKENANG

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia 

Mood hari ni agak kurang baik
Tapi tetap gagah kan juga diri ni untuk cuba bangkit 
dan tak nak kenang dan dah tak nak ingat apa yang berlaku
Sehingga semalam hati masih keliru
dan buntu

Setiap kali solat aku mohon pada Allah s.w.t
sekiranya ianya adalah bebanan untukku
maka kau bantulah aku untuk cari jalan yang terbaik
dan
ku mohon dipermudahkan segala urusan
dan akhirnya keputusan itu dicapai
dan keputusan itu yang kupilih

Tapi hingga saat ini, tat kala entry ini ditulis
hati masih sedih..
Sudah beberapa kali nafas ku sedup dan lepaskan perlahan-lahan
tapi perasaan sedih ni masih lagi bertaut

 My En Hubby always support apa yang aku buat
dan ayat yang paling menyentuh perasaan bila dia cakap

"semua keputusan ditangan aku dan apa jua keputusan aku, dia terima dan sokong 100%
dan apa yang penting dia tak nak aku stress, dia nak aku rehat dan andai itu yang terbaik.. itu lah jalannya"

walaupun My En Hubby selalu sibuk tapi aku bersyukur kerana
masih ada masa utnuk dengar rintihan aku

Dan sekarang aku cuba bangkit kembali
kumpulkan segala semangat yang ada
dan berharap jalan yang ku pilih ini
adalah yang tepat dan terbaik untuk ku

Ya ALLAH...
PadaMU ku Berserah dan Bersujud 

p/s: jom LIKE my Page kat sini ea Khaiza Beauty Shop

Monday, December 10, 2012

FIRST TIME TENGOK BOLA DI KEDAI MAKAN

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia...
Semalam adalah hari yang paling memenatkan..
Hampir-hampir aku EL arini..
 Habis sakit-sakit satu badan.
Aku pun tak pasti apa yang aku buat..
Tapi badan memang lemah..
Kepala rasa sakit...

Erm minggu ni memang langsung aku tak buat apa dirumah..
Pagi Sabtu tu.. 
Bangun-bangun pagi My En Hubby dah siap basuh dan sidai baju
Sarapan pagi pun dah terhidang

Kul 10 pagi My En Hubby ajak pergi tesco
jalan-jalan sambil buat treatment rambut
Rambut aku gugur..
banyak giler..
sampai aku sendiri pun dah pening..

Then kitaorg balik PAJAM rumah aku sendiri
Seronoknya dapat balik ke rumah sendiri..

Then malam tu My En Hubby ajak makan kat luar
Erm... tak masak lagi la aku malam tu

Keesokkan harinya Abang dari kampung dan abang dari melaka
call dan katanya nak datang.. 
Erm.. seronok.. bila family datang umah..
tapi seperti sama kitaorg makan dekat luar jugak
tak masak..
hu hu hu
coz My En Hubby pun cakap tak perlu masak..

Then malam tu.. sambil-sambil makan malam.. 
sambil-sambil berborak
sambil-sambil tu jugak layan bola Malaysia vs Thailand
Abang aku la semangat giler..
dia yang ketua sorak..
tak terkecuali jugak My En Hubby..
Nampak keceriaan di muka My En Hubby
ye la sekali sekala dapat join my family
ramai-ramai

Setiap kali bersorak jer.. aku pun tak terkecuali sumbangkan suara sorakkan tu
huh... macam tak percaya beb..

Dan yang paling best Alisha pun bersorak sama..
siap berdiri atas kerusi lagi

Sangat meriah
Then lepas tu kitaorang balik ke putrajaya (kuarters).

Abang aku terus gerak balik ke Melaka.. bersama dengan abang aku dari kampung
nyaris-nyaris aku follow diorang ke melaka
sebab harini diorang ada aktiviti menjelajah melaka..

Tapi itu la.. berbekalkan cuti yang ciput ni
tak dapat la aku nak follow diorang
hu hu hu

Wednesday, December 5, 2012

KOLEKSI SHAWL TERBARU KELUARAN JELITA SARA

Assalamualaikum
Selamat pagi semua...

Mood arini > Happy 
Coz semalam My En Hubby dah balik.. So arini datang kerja sama-sama
erm... sweet.. suka suka suka

Arini nak kongsikan koleksi shawl terbaru jelita sara..
Cantik 
seriusly..
Hati memang berkenan tapi gajinya belum lagi

18hb Dis...
Lama lagi tuh.. 
Duit untung bisness???
Eh.. jangan la.. duit tu untuk bekal di hari tua..
hu hu hu

Memang boleh berbelanja guna duit untung tu... tapi tak nak lah selalu amalkan
Nanti kang... alih-alih elok ada dalam simpanan.. kang semua habis..
Ye la tengok apa semua berkenan..
nak beli je kan..

Pendek kata... berbelanja boleh tapi biar berpada-pada... Dan utama kan pada keperluan dan bukan pada kehendak semata-mata..

Jom kita tengok shawl ni, cuci mata je ea..


HOT!!! TERBARU! 'special edition'..
VERY LIMITED!
exclusive hanya di JELITASARA sahaja
SHAWL
(kombinasi dble layer-bunga penuh)
SANGAT CANTIIIIK!!!..
(KALI INI SANGAT SPECIAL..dihiasi dgn bunga2 timbul..
sangat cantik.. lbh xclusive dari biasa.. dan lebih BERGAYA..DESIGN DARI LAIN YG LAIN!!
jahitan yg sangat kemas.. sgt selesa bila dipakai..)
(dijahit bersama material kain dari HIGH GRED chiffon.. chiffon dijahit '2 layer' bersama body lycra..)
boleh dipakai dgn pelbagai jenis baju..blouse/ kurung..dll..
mmg cantik sgt22!! xrugi taw..^_^)
RM99 M/L saiz
MATERIAL- high gred lycra & chiffon
LABUH dari dagu ke dada-45cm
PANJANG BELAKANG - 68cm
(dapatkan koleksi ORIGINAL dari JELITASARA..)
 all the info and pic copy from Jelita Sara

Tuesday, December 4, 2012

CINTA DATANG LAGI

Salam semua... 
Mood hari ni happy...
plus teruja
coz today My En Hubby balik..
Setelah 3 hari outstation ke JB..

Now tengah layan novel
"Cinta Datang Lagi"
by Bikash Nur Idris
terbitan ALAF 21

Pinjam dekat Library semalam..
Hopefully best la..
Kalau best baru syiok layan..

Kali ni My En Hubby outstation 3 hari jer
tapi rasa macam lama sangat...
Tiap-tiap malam call
erm.. rasa macam kembali ke zaman bercinta dulu

Banyak benda yang dibualkan
erm.. 
Seriusly.. rindu pulak zaman bercinta dulu
banyak kenangan manis

 Tak sangka pulak My En Hubby ingat jugak moment masa kitaorg bercinta dan masa mula-mula kahwin dulu 

Ye la.. lelaki kan...
kadang-kadang lupa

Hope setiap kenangan yang ada ni akan sentiasa segar dan kekal dalam ingatan
aku dan My En Hubby..

InsyaALLAH... AMIN
 

Monday, December 3, 2012

TERUKIR DI BINTANG - YUNA

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang

Tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang

Tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang

Tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

***hati tengah berbunga-bunga, My En Hubby ajak dating bila dia balik outstation nanti*** 
---wink wink wink---

JUARA MASTERCHEF MALAYSIA MUSIM KEDUA

Akhirnya masterchef malaysia musim kedua dah sampai penghujungnya..
Juaranya adalah milik Izyan

 
seriusly tak sangka.. 
izyan yang menang.. 
aku mengharapkan Along yang memang.. 
apa-apapun tahniah kepada izyan

Friday, November 30, 2012

IKEA SALE 2012

Hi all,

IKEA ada sale 2012 -1 DISEMBER 2012

Ada yang mencari keperluan rumah.. 
Boleh la jengok IKEA..

Aku pun ada barang yang nak dibeli 
tapi belum gaji


hu hu hu

so simpan dulu la niat tu

 

ADAM DAN HAWA - EPISOD 56

Akhirnya.. Ain dah dapat terima Am seadanya... 
Ok la tu kan...
dah lapan tahun si ADAM MUKHRIZ tu tunggu AIN HAWANI



 Tengok Pic Adam Tido ni ramai betul yang komen kat FB Adam Dan Hawa...

Tapi ada satu komen yang betul-betul aku rasakan yang terbaik :

"ternyata tak semestinye ade adegan peluk cium, dakap atas katil.. raba2 xpenting n xperlu sgt utk menghangatkan cerita ini... ternaya kedua pelakon ini menjaga batas2 mereka sebagai suami dan isteri di luar mereka... alhamdulillah... tahniah pengarahnye "

Tahniah kepada pengarah ADAM DAN HAWA..
Drama ni memang best...
Gandingan Aaron Aziz dan Nadia Nissa dalam drama ni pun
memang yang terbaik..
Ternyata Nadia Nissa mampu membawa watak Ain Hawani dengan baik..

Tahniah jugak kepada semua pelakon-pelakon dalam ADAM DAN HAWA
Semua orang tengah giler tengok Drama ni..
 

Monday, November 26, 2012

KHAIZA COLLECTIONS - NEW COLLECTIONS

Salam Satu Malaysia... 
Arini saya nak launch Koleksi Pertama "Khaiza Collections" 

Chiffon glitters - RM60
4 meter
perlu lining 

NOW PROMOTION : Only RM50/1pasang
 
KZ0001
KZ0002

KZ0003
KZ0004
Untuk Order blh PM/sms : 0194296954
***sila nyatakan kod untuk order***

MALAYSIA TEWAS 0 - 3 DENGAN SINGAPURA

Aiyakkkkkk.... apa sudah jadi ni.. 
Kalau AFF tahun lepas, kepakaran dan ketangkasan Apex yangg menjadi bualan para penggemar bola 
dan 
pengulas-pengulas sukan negara... 
sehingga melonjak terus nama beliau... 

Tapi pada AFF tahun ni.. 
permainan dan persembahan Khairul Fahmi Che Mat sangat hambar. 
Apa dah jadi nih... 
Ataupun hati dah tak keruan... 
Ingat pelamin jer..

Macam mana nak kekal ke final, jika rentak permainan macam semalam... 
Jika masa bermain dengan Bangladesh dulu Raja Gopal memberi alasan kerana bau ketiak pemain bangladesh yang membuatkan pemain-pemain Harimau Malaya kurang fokus.. 
Kali ini alasan apa pula...

Apa-apa pun aku tetap sokong Harimau Malaya, 
cuma sebagai rakyat Malaysia yang sama-sama menyokong untuk negara, 
aku mengharapkan Harimau Malaya terus bangkit.. 
untuk berjuang mempertahankan kejuaraan AFF pada tahun ini.. 
All the best to Harimau Malaya..

Friday, November 23, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN APEX DAN LEUNIEY

 
Khairul Fahmi Che Mat dan pasangannya Leuniey akan diijabkabulkan pada 28 Disember 2012 di kediaman pasangannya di Tumpat, Kelantan jam 9 pagi.

Majlis resepsi pertama akan diadakan di  Hotel Renaissance, Kota Bharu pada 8 malam dengan membawakan konsep Melayu kotemporari dua hari selepas tarikh ijabkabul.

Majlis resepsi kedua diadakan di Hotel Royale Bintang, Damansara pada 13 Januari 2013 dengan konsep English.

Apex dan Leuniey Natasha mula berkenalan sewaktu menjayakan rakaman haruman Simply Siti.
 
Tahniah diucapkan!


 

LIRIK LAGU MUARA HATI - ADAM DAN HAWA

Muara Hati - Hafiz dan Siti Norhaliza

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu
Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku tertuju padamu
Ke mana pun kan pasti kembali

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta

 

Wednesday, November 21, 2012

DEALER FELINNA INCHLOSS DI PUTRAJAYA

hi all, 
nak annouce >>>

 kini aku dah bergelar pengedar felinna inchloss di putrajaya..
Sesapa yang nak cuba boleh call/sms : 0194296954 ea..

baru arini sampai stok... hari ni jugak dah ada orang beli
belum sampai 30 minit
alhamdulillah..
syukur...

for more detail about felinna product at khaizabeautyshop
 

MAHA 2012

MAHA 2012


 Malaysia Agriculture, Horticulture, Agrotourism International Show akan berlangsung pada 23 November 2012 - 2 Disember 2012 di Malaysia Agro Exposition park Serdang (MAEPS), Serdang, Malaysia.
 

Monday, November 12, 2012

ANUGERAH SKRIN 2012 (ASK 2012)

Ada sesapa tengok anugerah skrin 2012 jumaat lepas di TV3. 
Apa pandang korang???

Aku paling suka part persembahan jer..
Part lakonan awal dan noelofa tu..
boring sikit la..
nampak macam tak betul-betul prepared..

Apa-apa pun itu hanya pendapat aku jer..
lain orang lain pendapatnya..
BETUL tak?


Tahniah... 
kepada Sherry Merlis kerana telah dinobatkan sebagai pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama. Anugerah pertama setelah 24 tahun bergelar anak seni. 

erm... isu rosyam nor pun agak serius kedengaran bila mana ramai yang mempersoalkan tentang lawak yang dibuat oleh Rosyam ketika Anugerah skrin 2012 baru-baru ini. 
 
 

UNTUK 3 HARI

1 minggu yang lepas.. 
hari jumaat sempat jugak aku layan filem untuk 3 hari. 
Gandingan Afdlin shauki, Vanida Imra, Rashidi Ishak dan Ayu Raudhah.


 Seriusly first impressions bila tengok promo filem ni
aku rasa macam tak berapa best..

Tapi bila dah tengok
Erm... not bad..
and ada jugak la perkara-perkara dalam filem ni
membuatkan aku ketawa terbahak-bahak..

Korang dah tengok ke filem ni..
Aku biasa la.. terlepas kapal..
Baru jer dapat tengok last week..

Jalan cerita nya agak menarik..
Ke empat-empat pasangan ini dikawinkan oleh pilihan keluarga
Dalam banyak-banyak watak dalam filem ni aku paling sedih pada watak Ayu Raudhah..
Ye la kena cerai talak 3 tu..
Apa boleh buat..
dah jalan ceritanya macam tu kan...
 
 

Thursday, November 8, 2012

FELINNA INCHLOSS

Felinna Inchloss adalah satu krim lotion yang membantu untuk mengurangkan inci badan anda.. 

 
erm... apa tu yer...
ok.. aku story sikit ea
Krim ni berfungsi untuk membantu membakar lemak pada badan anda..
banyak testimoni yang aku tengok dan mostly
inci yang berkurangan pun agak boleh tahan..
banyak jugak..

aku pun rasa macam nak cuba... nak kurangkan buncit kat perut ni.

Dan yang paling best kesannya boleh dirasai hanya dengan sekali sapuan.
And for make sure ianya berkesan of coz la u'all kena ukur dulu ea kawasan yg ingin dikecilkan tu..

Dan yang pasti baunya sangat wangi... dan tak panas sgt...dan tak pedihkan mata

selamat kalau kita ada baby kecil kan..
kalau dah sapu pun still boleh pegang baby kita...

bukan apa sometime ada krim yg rasa mcm agak pijar kan..
so nak kena tunggu malam or baby tido baru boleh sapukan..
tapi tu la.. kadang-kadang bila baby dah tido kita pun tido sekali..
bila masa nak pakai.. so bila masa nak kurang inci tu kan...
so bagi anda yang nak try boleh cuba produk ni..

MEMILIKI sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..
kat opis pun boleh pakai ...

MAMPU membakar lemak2 berlebihan serta 

MENGHAPUSKAN selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. 

Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!

HARGA FELINNA INCHLOSS:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL



call/sms/whatsapp : 0194296954 untuk tempahan

ADAM DAN HAWA EPISOD 43

Makin teruja tengok drama bersiri adama dan hawa nih.. 
Ain dah mula lembut hati... Adam pulak makin macam biasa lah... nakal.. dan rajin memikat si Ain tuh.. Pada aku hero dan heroin adam dan hawa ni memang sepadan.. sweet..


Sweet couple - Dua-dua pakai purple 
 


Tuesday, November 6, 2012

DUTCH LADY ACTIVGOLD STEP 3

Cuba sesuatu yang baru untuk anak anda.. 
Jom dapatkan DUTCH LADY ACTIVGOLD STEP 3 NEW

With isomaltulose and DHA. Continuous energy for your child to keep learning. 
Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun. 
Terdapat dalam 2 perisa. Madu dan Asli.


SELENDANG MAWAR POLKADOT - FAREEDA

Promosi Jualan "Masyhur" Cuti Sekolah !!!
Sabtu ini di Butik FAREEDA Bangi !!!

Koleksi Terbaru "Sofiya Polkadot" RM140.00/each


 Ini pulak.. yang aku suka..
Selendang Mawar "Polkadot" mulai Sabtu ini !!! 
Hanya RM90/each


 Nampak macam pendek sikit.. tp rasanya mcm ok kot dgn saiz badan aku..

p/s : all this info and pic from FB fareeda nyata jelita