Pages

Tuesday, May 31, 2011

MAD - The smell of fresh baked goods' gonna swoon you.

MAD Deal of the Day: RM25 instead of RM50 for Sheznie’s Scrumptious Selection of Cupcakes, Pies, Brownies and many more. 16 choices available. FREE DELIVERY within KL & PJ.

As you walk into the bakery you will get a whiff of fresh bread and pastries and cupcakes and everything warm and golden.

You really need to buy a dozen of each. Feed your family, have a picnic, it doesn't matter, its scrumptious. Detail here

MAD - Bouquets are too pricey? Learn flower arrangement!

MAD Deal of the Day: RM168 instead of RM400 for 135 minutes of Hands-on Flower Arrangement Class using Artificial & Fresh Flowers + Ribbon Techniques at Touch of Eden, Wisma Central Jalan Ampang.

Walk into a house and see a gorgeous fresh bouquet as a centerpiece, complimenting the dinner spread? Getting a little jealous yet?

After dinner, on your way out, the host hands you a bouquet as a token to bring back home. Oh yes, now you officially envy them.

Learn to make your own bouquet and be the envy of others the next time you host. Detail here

Friday, May 27, 2011

MAD - Plan your home layout like a pro!

Have a new place? Excited to furnish it, but afraid you may go wrong or inaccurate calculation?

Let a professional guide you and lay out every inch of your floor plan. You are sure to woo your house warming guests with it.

95% off - RM99 instead of RM1800 for On-site Professional Consultation + Furniture Layout Floor Plan using Autocad Space Planning + Quotation of Proposed Cost & Site Visit in Klang Valley (includes Klang/Putrajaya/Bangi) by Desigva Design, Damansara Perdana. View detail here

Perodua's biggest fan!

 

Wednesday, May 25, 2011

Hush Puppies Annual Warehouse Sale

From  25 May till 5 June 2011 (10 am - 7 pm)
Products Offered
Apparel
Shoes
Bedlinen
Luggage
at
Shoe Connection Sdn Bhd
No 13 & 15 Jalan 1/13
Bandar Kinrara Puchong

Big Daisy Flower Headband for your baby

So cute... Big Daisy Flower Headband for your baby. Check it out on babyshop2u.
image from babyshop2u.

I like this
image from babyshop2u.

Share exciting promos, trends, news to your friends and get rewarded

Makeup Package

Kepada bakal-bakal pengantin yang masih tercari-cari mak andam untuk majlis persandingan, hem.... apa kata view this blog "define your beauty" (maklumlah cuti sekolah akan bermula hujung minggu ni kan). Ramai yang balik kampung sebab ada sedara-mara kawin la, adik kawin la, kakak kawin la.... termasuklah my baby-sitter. Terpaksa la eden cari org lain jagakan anak eden yg sorang tu... lama tu... seminngu lebih beb.. klu eden apply cuti alamatnya raya puasa tahun ni tak dapat la eden cuti.. raya tak cuti... aargh.. tak sanggup eden.
Oooo.... melalut pulak... back to our topic.. Hasil kerjanya fuhhhh.... memang superb lah... Korang boleh tgk sendiri hasil tangan beliau.  Beliau juga ada menganjurkan kelas makeup.. kepada sesiapa yg berminat boleh view detail kat blog dia yer...
Antara services yang ditawarkan.
- Makeover
- Bride's Maid
- Dinner
- Convo
- ModelRunway
- Photoshot
- Engagement
-Pre-Wedding
- Solemnization
- Wedding


Friday, May 20, 2011

"Sakinah boutique 1st Giveaway"

Ada sesapa nak join GA, k-mon k-mon (trademark kumpulan jambu-maharajalawak) jengah sini. Macam biasa untuk join klik banner yer...

Penyertaan terbuka kepada semua blogger...


okay syarat-syarat penyertaan :

1. Jadi follower sakinah boutique (nyatakan nama/ID follower)
2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajukSakinah boutique 1st Giveaway
3. Tepek banner giveaway ini kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!
4.Tag 3 orang kawan untuk kasi meriah :)
5. Tinggalkan link entry kat bahagian comment entry ini dan lepas tu saya akan terjah belog korang pulak.
6.Undian pemenang akan dibuat oleh saya bersama puan
CEO, mama qiestina.

 
Tarikh tutup giveaway ni ialah pada 30 May 2011 jam 12 tengahari.
 
 
hadiahnya special tau..
*
*
*
*
*

1st grand prize :
baju + aksesori cantik lagi vogi da vass tajaan sakinah boutique bernilai RM 50

2nd winner :
baju + aksesori cantik lagi cuns tajaan sakinah boutique bernilai RM 30

khaiza tag kepada:
kalau dapat byk sambutan, hadiah akan akan bertambah... Jom memeriahkan GA ni, untung-untung hadiahnya vogi da vass bak kata penganjur GA ni...
p/s:
untung sabut timbul,
untung batu tenggelam (betul ke peribahasa ni)...
menang atau tidak, aku tak kisah.. sesaja menyemarakkan lagi contest ni...

Turn an iPad into a phone

Wednesday, May 18, 2011

MENCARI RESEPI

Hujan petang cenggini sedap jugak kalau dapat makan roti bun + air kopi... Perghhhh... sedap ooo... tgh search cam na nak wat onion bread kat my resepi.com. Jom view jap bahan2 yang nak digunakan @myresepi.com.

Erm... alamak... tak cukup bahan la... Kita tunggu hujung minggu k..


Tuesday, May 17, 2011

APA NAK BUAT BILA BOS BAD MOOD

Korang pernah tak menghadapi situasi ini. 
Situasi dimana "anda memerlukan pendapat dan maklumbalas tentang sesuatu perkara (urusan kerja yg agak urgent dan perlu diberi maklumbalas kepada pihak tertentu) daripada bos anda tetapi bos anda didalam mood yg tidak berapa OK". Dan bila bersuara bos cakap.....

"Awak tak boleh jelaskan sendiri ke?"

So... apa tindakan yg perlu anda buat... sedangkan anda memang perlu mendapatkan pandangan bos tentang perkara itu..

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA WARGA PENDIDIK

Kepada semua warga pendidik seluruh Malaysia, daku ingin mengucapkan "Selamat Hari Guru" especially for my lovely sister catarabudi. Teruskan jasamu menabur bakti kepada anak-anak bangsa

Feel good, look good in just 14 days

Monday, May 9, 2011

Weekend Yang Pendek

Sangat pantas masa berlalu... kejap je.. tup tup dah hari isnin.. rasanya tak puas lagi... bergolek2 tido lama ckit kat tilam. Weekend - En hubby sibuk dgn assignment. Almaklumlah dah jadi student kan...

Kesian plak kadang-kadang tgk En hubby... berkejar-kejar... hantar mama balik umah... pastu lepas magrib g blajar pulak..
 ***muka sedih***
balik lewat...
esoknya keje lagi...
sibuk dgn assignment..
exam lagi...

 hu hu hu....
***muka sedih lagi***

Walaupun en hubby sibuk tapi tetap ada masa untuk mama dan alisha... Last saturday En hubby bawa mama dan alisha gi old town... saja-saja menghilangkan kebosanan memerap dirumah...

v
v
v
 En hubby

v
v
v
 Alisha yg tak sabar bila nampak air.

v
v
v
 dan mama

v
v
v
Masa untuk minum petang

v
v
v

 Alisha - cecah sos cili - tak hengat...
Lepas tu....
v
v
v

kelam kabut cari air...
 
ish... ish..ish..
ragam our princess....
untuk penghibur hati.

Prestasi kakitangan awam turut dinilai rakan sejawat

Mulai 1 Julai depan prestasi kakitangan awam akan dinilai menggunakan konsep 360 darjah oleh pegawai atasan, rakan sejawatan dan kakitangan bawahan bagi menentukan tahap kecekapan mereka untuk pertimbangan sebuah panel khas bagi kenaikan pangkat, pengisian jawatan kosong yang lebih tinggi serta penempatan baru.

Konsep baru yang nama khususnya sedang dikenal pasti, akan digunakan untuk menilai tahap kecekapan kira-kira 1.2 juta kakitangan awam bagi menggantikan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) yang dimansuhkan pada 1 Januari lalu, selepas digunakan selama lapan tahun sejak 1 November 2002.
 
p/s: Exam or penilaian dari segi performance keje. Mana lagi OK?

Thursday, May 5, 2011

H.U.S.M.Y.N.A Giveaway

Yeah.. dah lunch time.. blogwalking kejap sblm gi lunch... Ada sesiapa nak join contest klik banner kt bwh yer...


tempoh GA ni dari 1 Mei 2011- 31 Mei 2011

hadiahnya
*
**
*** 

p/s: Jom join ramai-ramai

Siapa nak Aromatherapy bear?


Give away Aromatherapy bear khas untuk 3 org sahaja.
 Sapa yang nak join leh klik sini yer...
Dianjurkan oleh ibudamia.
Tarikh tutup : 12/5/2011 pukul 12 malam
Kalau ada rezeki leh le dapat GA ni. Blh letak dalam keta...
p/s: Ni adalah GA pertama yang aku join... Baru berjinak-jinak dalam dunia blogging..
Tag kepada :

Tuesday, May 3, 2011

DINNER @A&W

En. Hubby nak cuba set ni: 
Set Coney Dog
 Sementara tunggu set hidangan kitaorg sampai... snap gambar dulu..  
Belum apa-apa lagi, Alisha dah sibuk nak air... Alisha.. Alisha.. (buah hati pengarang jantung).
Tak nak duduk diam... Meh sini mama kurung dia...
**Alisha muka nak nanges***
No best = 1 - Johan (Winner)
Nombor sama colour dgn baju En. Hubby
And... Finally... Complete set... 
 
Yummy Yummy... Jemput makan semua...

KOLEKSI SHAWL

Akhirnya... Sabtu baru-baru ni, En. Hubby telah membawa isteri kesayangannya ke Jalan TAR. Dah lama mama ajak En Hubby pegi jalan TAR, tapi En Hubby asyik BZ. Pagi Sabtu lepas pagi-pagi lagi En Hubby dah cakap, 

En. Hubby : "Jom pegi jalan TAR, kata nak beli tudung"
Me : Ye ke... ***muka suka** ^-^ sambil tersenyum simpul..

Sebab dah lama tak pegi.. Jalan pun dah ingat-ingat lupa.
9.00 pagi - Baru nak gerak. Alisha pantang keluar umah. Tak boleh duduk diam... Ada je aktivitinya.

Sangat suka bila mama snap gambar dia. Suka sambil berlari 

Sampai jer kat KL, parking keta dekat semua house... Then kita pegi sarap dulu.. Penting ni, al maklumlah byk kedai nak pegi ni

Alisha - Control comel... ye he he

Apa yang bestnya shopping kali ni... En Hubby bagi peluang untuk isteri kesayangannya shopping puas-puas, manakala En. Hubby telah membawa puteri kesayangan kami duduk dekat kerusi area Gulatis. Sambil memerhati mama dari jauh...

Dan mama - setelah diberi peluang - berjalan dari satu kedai ke satu kedai dan akhirnya telah merembat 6 helai shawl yg colourful.

Ni la koleksi shawl mama yg baru beli... Thank En. Hubby kerana telah merealisasikan impian mama ke Jalan TAR...

Petang - Alisha tido, mama pulak.... bermula la aktiviti dot dot dot 
MaLam - En.Hubby ajak pegi makan kat A&W... Dan mama telah memakai shawl baru...