Pages

Monday, December 12, 2011

Masih Di Kampung

Arini mcm tak der mood nak keja la... weekend baru ni balik kampung... so mood still ada kat kampung... syioknya balik kampung.. walaupun hanya 2 hari... tapi rasa mcm 2 minggu dok kat kampung..

Habiskan masa dengan mak dan bapak.. tengok buku/report kesihatan mak.. sembang-sembang dengan mak tentang kesihatan dia.. 

Mak kata, mak kena jumpa kaunseling pemakanan... Doktor nasihat kan mak... apa yang mak kena makan, dan apa yang mak kena elakkan makan.. sekarang ni banyak sangat benda/makanan yang mak tak boleh makan.. Kadang-kadang sedih jugak bila tengok bila mak dok pilih-pilih apa yang mak boleh makan... huhuhu... Tapi alhamdulillah berkat daripada minum susu omega, kolestrol mak dah kurang, Doktor pun cakap... kesihatan mak dah bertambah baik... alhamdulillah.. sedap hati mendengarnya...

Bila bual-bual dengan mak dan bapak.... rasanya macam tak nak balik KL... nak dok kat kampung jer... tapi disebabkan tuntutan kerja... dan aku yang dah berfamily ni... tak boleh la aku berfikiran macam tu...

Next appointment mak pada 29/4/2011 - ambik darah..... 6/5/2011 - check up doktor... make sure aku kena ingat tarikh ni... sebab nak ingatkan mak nanti. Takut-takut mak lupa...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: