Pages

Wednesday, November 9, 2011

Ceritera Aidlfitri Dan AidilAdha 2011 - Part 1

if korang perasan sebelum ni aku ada buat entry nih Jeles i . Yang mana aku belum sempat nak upload pic raya and tak sempat nak story morry pasal raya kitaorang kan... so sempena aidiladha ni, aku dah kombine kan entry nih... dan dinamakan ceritera aidilfitri dan aidiladha... sebab pic terlalu banyak so... aku buat part by part la yer.. walaupun dah terlambat tapi nak jugak story pasal nih

Jalan-jalan ambik angin kat kampung... kalau kat bandar mana dapat hirup udara segar gini

v
v
v

1 day before raya. Pergi TESCO SP beli barang
Alisha tak puasa...

Suasana Pagi Raya @kampung perak, Sg Petani Kedah
Memang menjadi kebiasaan kami adik-beradik akan berkonvoi bersama-sama untuk pergi beraya kerumah sedara mara... 
 v
v
v

Suasana hari Raya - 2nd Day Raya.
Memang menjadi tradisi bila beraya di kampung, 2nd day raya mesti kitaorg akan berkumpul ramai-ramai. Kumpul duit dari semua adik-beradik. Bincang menu apa yang nak dimasak..and menu utama kali ni adalah burung puyuh. Burung puyuh telah disponsor oleh abang aku yang pakai baju kaler biru kat bawah nih... Pic masa tengah sembelih burung puyuh tak sempat nak snap... dan tak terpikir pun nak snap pic masa tuh... My En Hubby pun, follow abang-abang ipar aku pergi beli barang, kalau tak dia la yang selalu snap ni..

 
Hidangan dah siap.. bentangkan alas untuk duduk menjamu selera.
Alisha tak habis-habis dengan berlari 

My En Hubby

Makanan dah terhidang. Siap sedia untuk mengisi perut masing-masing
 
 
pic baby baru pun ada

Suasana Hari Raya - Raya ke 3
Dah nak balik. Sebelum tu bergambar bersama mak dan bapak...

Suasana Hari Raya @Felda Belara, Terengganu
Abah bawak gi jalan-jalan bandar
 
 

On the way nak balik dari terengganu. Keta kitaorang pancit dekat Petronas Genting Sempah. Terpaksa bawak pegi bengkel... problem nak buka skrew tayar.. sebab masa servis keta sblm balik raya aritu, staf kat bengkel sblm ni pasang skrew senget.. Sementara tunggu mekanik, bawa alisha pergi main kat McD @genting sempah. Nasib baik ada McD ni... kalau tak jenuh.. nak menjaga si alisha ni.. mesti dia boring
aktiviti yang alisha paling suka... memanjat tangga
suka tahap maksima
bila dekat bengkel, alisha pun sibuk jugak dok menukang... apa lagi yang dicari tu.. tak cukup lagi yang ditangan tu

Alisha : Boring... so main la apa yang boleh dimain... Dah tak der daya nak marah.. Sebab mama dan abah pun dah penat giler... Tunggu keta tak siap-siap

1 comment:

  1. Errmmm... time kumpul ramai cam ni mmg best. dah 3 tahun turut2 raya kat Bkit Slam. Tahun dpan x tau la...

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: