Pages

Thursday, November 17, 2011

Atasi masalah anak sembelit dengan Lactul Solution

Pernah tak anda alami situasi, dimana anak kita susah sangat nak minum air. Dan bila susah nak minum air, selalunya susah nak buang air besar atau dalam erti kata lain SEMBELIT.

Situasi ini, pernah terjadi kepada aku masa umur alisha, belum sampai 1 tahun.... Dah la malam, + dengan mama dengan abah yang tak tahu nak buat apa? + dengan alisha pun meraung, so cuba bayangkan perasaan aku masa tu. panik giler..

Nasib baik Abang My En Hubby doctor, so My En Hubby terus call abang dia and tanya nak buat macam mana... Lepas tu abang my En Hubby suggest gi farmasi dan cari ubat ni... 'Lactul Solution'. Rupa dia macam kat bawah ni....
image from google
image from google
Dan sabtu lepas, alisha alami situasi yang sama, SEMBELIT... nasib baik memang ada spare ubat ni kat umah... Fuhhh.... Fobia beb... so memang akan stand by ubat ni siap-siap kat umah...

So kepada sesapa yang alami situasi ni, boleh la try guna Lactul Solution ni.. Memang sangat-sangat berkesan...

p/s: habis planing kitaorg, sabtu lepas... gara-gara Alisha SEMBELIT... planing nak gi KLIA nak jemput Abang ipar baru balik dari Manila, setelah 2 bulan menetap disana untuk program WHO. Planning nak pergi kenduri member pun hancussssssssss...... semua cancel....

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: