Pages

Tuesday, November 1, 2011

Tulang Berbentuk 'S'

Hari ni, terbaca satu artikel dalam berita harian online - Pelajar tulang ‘S’ perlu RM41,000. Cuba tengok gambar dibawah.

Sedihnya. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. 2 orang pengidap penyakit tulang berbentuk 's' ini memerlukan bantuan daripada rakyat malaysia yang perihatin. Kos pembedahan lebih kurang RM20,500. 

Bagi sesiapa yang perihatin dan ingin menghulurkan sumbangan, bolehlah menghantar cek atau wang pos kepada The New Straits Times Press (M) Bhd, Bahagian Kewangan/Tabung Kebajikan NSTP, Balai Berita, 31, Jalan Riong, 59100 Kuala Lumpur dengan menulis nama pesakit berkenaan di belakang cek itu. 

Pesakit : 
1. Nur Ezani Amira Hamidan - pelajar Tingkatan Tiga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Gading 
2. Siti Nur Natasya - Masai, Johor.  Tulang belakangnya kini membengkok 60 peratus dan kesihatannya semakin bertambah teruk kerana mudah berasa penat dan letih.

p/s: ringankan tangan, hulurkan bantuan, kurangkan kesengsaraan.

3 comments:

  1. aduh... berat mata memandang berat lagi bhu memikul kan.. humm..semoga diorang cepat dpt bntuan dh smbuh..

    hanya mmpu berdoa.. :)

    ReplyDelete
  2. oh, baru tahu tentang sakit ini.. nak kena cari apa punca2 jadi camni ya!.. sama sama kita hulurkan bantuan..

    ReplyDelete
  3. tu la.. sama2 doakan untuk diorang

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: