Pages

Monday, October 17, 2011

Kelas Insaniah MEH (My En. Hubby)

Good Morning Semua.. Jangan Monday Bluess yer... Biasa la kan kalau dah hari isnin, kebanyakkannya malas nak datang keje kan.. nak bangun pagi pun liat je.. sama la mcm aku.. huhuhu.. nyaris-nyaris terbangun lewat arini... wa.. wa..wa..
OK.. hari ni nak kongsikan satu cerita.. last saturday My En. Hubby, ada kelas insaniah.. ala-ala lebih kurang macam kelas kemasyarakatan la...

OK.. biasalah.. si isteri akan menunggu si suami untuk lunch sama-sama... My En. Hubby cakap maybe dia balik lambat sikit, My En. Hubby dah pesan kalau dia lambat, lunch dulu... Tapi ... biasalah hati keras aku ni nak juga tunggu My En. Hubby nak lunch sama-sama jugak...  

Sambil-sambil makan tu, My En. Hubby cerita pasal kelas insaniah ni, dia cakap diorg kena buat satu program, samaada di rumah anak-anak yatim @pun dirumah orang-orang tua.. My En. Hubby telah mencadangkan untuk kerumah anak-anak yatim di Beranang, negeri sembilan. Setiap ahli telah dilantik untuk menjadi AJK bagi program tersebut... My En. Hubby telah dilantik menjadi AJK Khas... Erkkkk.... AJK khas.. apa tu AJK khas? Lantas aku menyoal.. My En. Hubby pun dengan yakin menjawab.. AJK khas ni, buat keje-keje khas lah.. Sebab tu nama dia AJK khas.. 

OOOO... cenggitu erk.. OK.. Jawapan boleh diterima akal..

Then aku tanya My En. Hubby kenapa tak pilih rumah orang-orang tua.. Ayang suka kalau dapat pergi rumah orang tua-tua.. Walaupun hati aku ni hati tisu.. tak boleh tengok sanagt orang-orang tua yang kena tinggal dekat rumah kebajikan. Tapi kelau diberi peluang aku tetap nak pergi rumah orang-orang tua. He he he... My En. Hubby cakap, kalau rumah orang-orang tua nanti tak byk sangat aktiviti yang boleh dibuat... kita tak tahu macam mana keadaan diorang.. terlantar ke.. apa ker.. kalau rumah anak-anak yatim tu.. byk aktiviti boleh buat..

Ermm... betul jugak tuh... Apa-apa pun hope My En. Hubby boleh bagi komitmen yang terbaik untuk kelas ni..

p/s: sekali sekala buat program macam ni syioooook gak kan... At least boleh gak tengok keadaan mereka-mereka disana macammana... Disamping kita mencari kebahagian dunia, apalah kiranya, kalau kita kumpul duit sesama kita dan sedekahkan kepada mereka..

2 comments:

  1. usaha yg murni..walau sedikit, jika ikhlas insyaAllah akan diberkati Allah..suka program2 bercorak cemni..=)

    ReplyDelete
  2. Kalam Hati : Yup, betul tu.. walaupun sikit sumbangan kita, at least mampu meringankan beban mereka..
    --
    Jom Jengah sini Rahsia kecantikan secara semulajadi anda disini

    ReplyDelete

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: