Pages

Monday, August 15, 2011

Shopping2 @ Jalan TAR

Salam semua....

Arini ni dah start keje balik, selepas EL ari Jumaat aritu coz Alisha demam... suhu badan panas gila.. Takut aku dibuatnya.. Tapi apa2pun syukur alhamdulillah... arini dah OK, n dah start hantar dkt pengasuh semula.. setelah 2 hari bersengkang mata bergilir-gilir menjaga Alisha yang meragam bila malam.. Huh.. Ari Khamis malam tu.. dia tak tdo langsung sampai kul 4 pagi baru tdo. Tdo kejap.. kul 4.30 dah bangun balik... Tungging langgang sahur kitaorg... Sob sob.. Kena byk bersabar.. bulan2 pose nih.. Dugaan.. anak nak membesar mcm gitu ler.. ragamnyar.. ye dok?

back to our topic today.. raya tahun ni planning nak buat Kueh Raya sendiri + baju Raya sendiri..

Progress sehingga minggu ni yang jadi nyer hanya kueh raya..itu pun mcm tak ok jer... ada yg OK, tapi sikit nor ler pulak.. yang lebihnya terhan__t plak.. arghhh... malu nak ckp.. Sob sob..

Tu la kisahnya.. Last-last En Hubby telah mengoffer untuk sponser baju raya mama and alisha tahun ni.. apa lagi.. HOREYYYYYYY... sambil lompat tinggi2..

And last sunday.. En Hubby telah menggegas aku ke Jalan TAR.. terbalik pulak.. selalunya aku yg menggegaskan En Hubby.. Malas sebenarnya nak pegi, sebabnya Alisha baru nak baik demam kan.. Tapi setelah digegas lagi.. pergi la jugak..

Kuar umah dlm kul 9.05 am.. Fuhhh... awal tuh.. He he.. kitaorg klu kuar ke tempat-tempat yang sesak2 tu memang selalu awal sikit.. Kalau lewat nanti susah.. nak parking pun tak der tempat..

Dah sampai.. alamak... jalan byk yg tutup la.. dah la tak expert sangat jalan KL nih.. so strategi kitaorg follow keta depan.. bercakap jujur kejap.. "Ni bukan strategi aku eh... ni strategi En Hubby.. Katanya keta depan tu mesti nak pegi Jalan TAR jugak"...

And suprisenya.. betul Beb.. menjadi jugak strategi nih.. ha ha ha.. And sambil mata meliar mencari parking.. parking open or berbumbung... tik tok tik tok tik tok... lamanya pikir.. kebetulan masa tgh cari parking ternampak signboard RM7 per entry.. Hah boleh lah... redah jer.. alang2 dah sampai kan. Lagi pun per entry bukan per hour.. tu la dok bandar ni semua duit.. ehmmm. mana tak kopak kan.. lagi pun semua parking full.. Bila dah masuk parking... mak oiiii.. byknya keta.. dah bersusun2 rupanya.. "mana nak parking ni bang?" apala punya soklankan.. biasa lah bila dah jadi mem besau yang dok kat blkr jer kan.. naik punya naik.. sampailah level paling atas.. tu je yg tak de byk keta..

Ingat kan kitaorg lah yg awal, rupanya2 org lain lagi awal..

pesanan dari En hubby, pilih ler yg mana pun, bajet RM---, Berbunya hati den dibueknyor.. eh eh.. tetiba lak slang negeri.. Thanks En Hubby.. sambil bibir menguntum senyuman.. kikikikik.. bahasa pujangga pulak..
Sempat jugak rembat baju mama dan Alisha, tapi dalam kul 12tgh orang dah penuh.. argggghhhh. dah tak boleh nak gerak.. berjalan pun berselisih bahu ke bahu.. 
And Finally .. cakap dgn hubby, dah tak yah shopping2 lagi... matahari dah tinggi, orang pun dah penuh... Jom kita balik.

p/s: masalah kulit jerawat, parut, strechmark, kencing manis, sembelit.. view khaizabeautyshop ada penyelesaiannya..

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: