Pages

Monday, January 10, 2011

Kerana Terburu-buru

Lately ni.... dah jarang aku update blog, sbbnyer..... he3. Biasa la demam piala suzuki tak abis lagi, so masa-masa yg terluang byk dihabiskan untuk membaca blog jejariruncing. Siapa tak tahu kan blog jejariruncing adalah blog buah hati goalkeeper Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat(KFCM) @ Apek. Bkn fanatik terhadap KFCM yer, just view story pasal diorg jer..... Dah ada sumber yg boleh kita baca kan .... so kita baca la. Ala.... lepas demam piala suzuki dah abis, maybe aku pun dah tak view lg blog jejariruncing ni (ye ker.... mcm x caya je... sbbnyer dari sehari ke sehari kusyuk plak baca kisah jejariruncing with her MIA@Apek@KFCM)

Tapi entry kali ni bukan nak cite pasal KFCM ke jejariruncing ke.... Just nak kongsi cerita yg agak lucu. Last tuesday aku terbangun lewat... kuang..kuang... Baru je lepas dapat amanat tahun baru dari bos, aku dah buat hal. Sori bos, tak sengaja bangun lewat. Nak tahu kenapa aku bangun lewat. Sebenarnya aku dah bangun mula2 tu, pastu tgk jam mcm awal lagi, sambung tdo balik. Tup tup sedar2 dah cerah wei... alamak. Mampussss.... Planning nak EL jer tapi.... memandangkan masih awal tahun, sayang nak guna cuti sgt. Takut2 ada emergency lain dikemudian hari (baik la pulak aku kali ni, selalunyer klu dah lewat gini aku belasah EL je, x de maknanyer dah aku nak g keje. ha ha ha.... azam tahun baru... kui kui kui..).

OK... on the way nak g opis, kitaorg layan sinar.FM. Suka dgr gelagat 3 DJ yang hot dan mantap ni. Siapa lgi klu bkn KE(Kak Engku -Raja Azura), kheril (Khairil Rashid) dan SY a.k.a Abang Jem (Salleh Yaakob).

Topic hati tu adalah "kerana terburu-buru".
Ada sorg pemanggil ni, dia cerita tentang husband dia. Husband dia adalah seorg tentera. Setiap pagi ada latihan/senam pagi. Nak dijadikan cerita 1 hari, semasa senam pagi, husband dia sakit perut yg sgt2.... selesai je senam, terus memecut balik kerumah. Tanggalkan seluar tracksuit dan seluar kecik, terus memakai tuala dan bergegas ke bilik air.

Esoknya...... sesi senam pagi bermula lagi. Semasa tengah berjogging beramai-ramai, tiba2 husband dia dikejutkan dgn hilai tawa rakan2. Nak tahu sebabnya.... ketawa dulu.... Ha ha ha....

Seluar kecik husband dia terkeluar kat bawah tracksuit semasa berjogging.... ha ha ha. Sebabnya husband dia pakai seluar tracksuit yg sama. Semasa bergegas ke bilik air semalam, seluar kecik husband dia tersangkut sekali dgn seluar tracksuit tu.... Kawan2 husband dia mengejek kata.... arini aku pakai seluar kecik dua.

Kelakar tak... pada aku kelakar la... tapi tak tahu lak plak kat korang kan. Just to share.

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: