Pages

Monday, December 27, 2010

Rentetan Peristiwa

Dah lama tak update blog. So... arini aku akan storykan apa yg berlaku baru2 ni.

21/12/2010 - Selasa
Hari ni aku ada terima satu panggilan 'misteri' dari nombor telefon yg tidak dikenali. 'Misteri' ?  jeng... jeng... jeng. Takutnyer dengar. 2 kali deringan berbunyi dan  aku hanya membiarkan deringan terus berdering.. ek eh... mcm ayat dlm novel la plak. Tu la masa kecik2 dulu berangan nak jadi penulis tp............ tak kesampaian. Angan2 jer.... Sambung blk cerita pasal panggilan misteri td. Aku tak berani nak angkat, sbbnyer............... Bila aku tgk screen hp, no yg tertera adalah 015-xxxxxxx. aiks..... x pernah plak aku tgk no hp yang bermula dari 015. Syarikt telco baru ker? sori la kdg2 aku ni, termiss jgak info2 baru ni.  Erm.... itulah reasonnyer kenapa aku x jwb call tu.

Pemanggil misteri tersebut terus mendail. Dan akhirnya aku beranikan diri utk menjwb panggilan tersebut.... Dan rupa2nyer pemanggil misteri itu adalah MY HUBBY. MasyaAllah.... Ingat kan sapa td.... Lupa plak my hubby tertinggal hp kt umah arini. (no tu adalah dr ofis jaring, my hubby pegi Jaring utk upload data)Hua3.... Dan yg paling kalakarnyeer adalah my hubby ada tinggalkan voicemail yg ucapannyer sgt2 mencuit hati.... he3 tp part ni xleh kongsi.... biar aku sendr tahu... Biarlah rahsia.

23/12/2010 - Rabu
Arini aku ada training. Actually, training tu kitaorg (IT) yg anjurkan tp aku langsung tak tahu satu apa pun berkaitan modul tu... serius beb... aku tak pernah terlibat dgn modul ni sblm ni. tiba2 bos ckp kitaorg kena bg training kpd user2 distesen. Giler..... memang giler.... can u imagine as a trainer, i didn't know anything about the module. How can i be a trainer.... Ops.... sapa yg nak jwb soalan tu.... Aku pun x terjwb

he3.... tp nasibbaik, aku bukan trainer..... cuma asst. trainer. Tp sbg asst. trainer aku kena jgak tahu modul tu kan. So... apa yg aku buat adalah, sambil menyelam minum air. Masa partner aku sibuk bagi training time tu la aku ceduk ilmu (study) ckit. Berbekalkan manual yg telah disediakan oleh my partner. he3....  at least masa diorg dok cbuk menyoal time tu blh la tlg2 ckit. Sian kat partner aku kan klu tak semua dia yg kena buat. Apa yg penting.... training aritu berjalan dgn lancar tanpa sebarang gangguan. Yahooooooo....

Tapi disebalik cerita training ni, ada lagi satu perkara yg berlaku sblm trainig bermula. Aku terlupa handbag kat umah.... wa... wa... wa.... Hah!... mcm mana blh tertinggal?... soalan ni pun aku x leh jwb. Apa yg aku blh ckp.... benda dah nak jadi nak wat mcm?. Tapi untungnya aku, my hubby tak marah, dia ckp kita blk ambik...  pukul 9.00 am baru aku masuk opis. Masuk je opis terus bergegas ke bilik training.

Episod minggu2 terakhir bln 12 ni, byk berlaku situasi "kitaorg suami isteri tertinggal brg"... Sabar je la....

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: