Pages

Monday, December 27, 2010

Menerima Kunjungan

Mood untuk update blog arini, meronta2... so aku ringankan jari jemari aku untuk memulakan tarian pada keyboard...... yg muziknyer bercampur-campur... kdg2 muzik rancak dan kdg muzik slow.... Berbackgroundkan angin sepoi-sepoi bahasa (angin aircond kat opis ni, yg entah kenapa arini terlampau kuat).

Ahad lepas (26/12/2010), mak/ayah mertua, abang ipar, adik ipar & kakak ipar dtg umah. Saja jln2 katanyer. Penuh la rumah kitaorg ahad aritu. Parking keta full. Sampai kena parking kt luar. He3... ye la memang la full, parking keta cuma muat untuk 2 biji keta je. Lain la klu umah banglo.

Pagi2 lg kitaorg bergegas ke pasar.. Aku lemah ckit pegi pasar kat nilai ni sbb crowded sgt la... tak selesa nak jln. Berlaga bahu. Klu setakat nk mkn kitaorg anak beranak, aku beli kat kedai umah aku je. Tp ni sbb MIL & FIL dtg dr jauh, so bersesak2 la ckit kan. Lagipun diorg bkn selalunyer dtg.

My hubby request masak gulai ayam, tp..... dah slalu sgt la mkn ayam. Tukar selera nak. So... setelah mendapat kata sepakat, kitaorg decide masak gulai nenas + udang... dah lama tak masak gulai nenas. Sedapnyer.... Ingat nak snap gambr ckit tp xsempat la smua dah masuk dlm perut.

Dalam  kul 10.50am rombongan MIL/FIL + adik/abg/kakak ipar sampai. Hidangan dah ready, cuma tinggal nk goreng ayam je....

Lupa lak nak beli kueh, tp nasib baik ada pau kacang dan pau ayam frozen yg aku beli dr ofismate aku. ada la jgak kudapan secara ringkas petang tu.....

 Apa yg paling best, aku tak payah cbuk2 nak mengemas sbbnyer, abg ipar aku bw bibik dia, so..... masa diorg bertolak balik, rumah aku pun dah clear.... Hua3... Tak payah la aku cbuk2 mengemas lagi..... Bagusnyer klu slalu mcm ni kan... Tp aku tak mampu nak pakai bibik lg....

Special request dr MIL - My MIL minta bungkuskan sambal belacan..... Sedap katanyer.... Hua3.. menjadi jgak  sambal belacan aku arini...

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: