Pages

Monday, October 11, 2010

Misi Tambah Berat Badan

Sambil-sambil wat keje, servey kat internet, cara-cara nak tambah berat badan. Ramai org cakap mkn byk leh naikkan berat badan.... tapi rasanya dah banyak aku makan ni. Siang, malam, pagi, petang makan nasi tapi result still xde.. Kalu banyak tdo, nanti pipi lak yg tembam. Risau jugak nanti berat tak naik, kolesterol yg naik.

Salah satu petua yg aku dapat - dari mesra.net Forum
"i pun penah facing problem camni gak dulu...tp alhamdulillah skang dh ok, tak kurus, tak overweight..sedang2 saje..hehe
apa yg i buat, jaga makan..tak skip breakfast, mkn daging at least 3 times/week..suka ratah ikan..hehe pastu, minum susu penuh krim stiap pagi, mkn kentang, nasi tu normal je 3 kali sehari...and alhamdulillah berat naik..pastu bila dh naik, nak kasi montok or tak gelebeh, makan jamu..ahakss.."


*****Reason tambah berat badan :
Sebab pertama : Saja-saja nak tambah berat badan, sbb susah la nak cari baju. Saiz XS pun xde yg muat. Hu hu hu.....  Skg ni dah try minum gain eight... Dah beli 1 botol, ada 10 sachet je. Harga, klu tak salah..... RM39.90 rasanya (dalam ekonomi aku skrg ni..... agak mahal la.).

Sebab Kedua : Nak kendong alisha pun dah tak larat.... Hu hu hu. Alisha dah makin besar

Sebab Ketiga :  Saiz badan sekarang tak cantik.... hu hu hu.


p/s: Anybody can help me?.....

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: