Pages

Monday, October 4, 2010

Hari pertama datang keje dr rumah sendiri

Hari ni bos tak de dan aku pun tak lah busy sgt so.............. aku ambik masa ni untuk update blog.

Hari ni adalah hari pertama aku dtg keje dari rumah baru..... Ermmm.... bangun seawal 5.30 pagi. Tapi kalau dipikir-pikir kan balik sama je time aku bangun tdo masa duk kuartes dulu.... (Rindunyer umah kat kuartes tu - sbb view dia cantik sgt - rumah menghadap tasik - Aci tak kalau aku nak jugak rumah tu, tak nak bagi org lain - tapi aku dah tahu jawapannya mesti "tak boleh", melainkan aku sewakan rumah aku dan stay kat kuartes, tapi sayangla rumah aku, bayar mahal tu, abih duit gaji aku. So... keputusan bersama dgn husband kitaorg tinggal kat umah sendiri - nangis aku masa nak pindah dulu - husband pun pelik - tapi itu naluri aku kan, so husband layan je la).


Siapkan bubur alisha. Baju alisha dah siap-siap packing semalam. Husband dah siap dulu, minta tolong dia tengokkan bubur alisha sementara aku, pergi mandi dan siapkan diri. Siap mandi 5.50 am + dengan memerut lagi (ini aktiviti aku setiap pagi ---- he he he).

Bertolal dari rumah 6.30 pagi. Highway arini, agak banyak kereta. Situasi ini ke yg akan aku tempoh hari-hari @pun cuma hari isnin je? Reason.... maybe sbb, org-org yg tinggal dkt seremban @ melaka baru balik dari kg pagi ni.... He he he, Jawapan tu hanya untuk menyedapkan hati aku jer...

Sampai putrajaya dalam 7.05 pagi. Masuk keje 7.30 pagi. Terpaksa tukar ke WPP1 sbb husband dah start blajar, nak kena balik awal.

No comments:

Post a Comment

Ringankan jejari manis anda, untuk menulis disini: